Anmeldelse: Marte Heian-Engdal, Israel

Det meste du trenger å vite om Israel, på 198 sider

I år feirer den jødiske staten 70-årsjubileum, med innvandring, kriger, ulovlige bosettinger og religiøse og politiske motsetninger.

EN BLÅS MELLOM SLAGENE: Jødene har akkurat feiret høytida Purim. Her er to ultra-ortodokse barn i Jerusalem, utkledd for anledningen. Foto: NTB Scanpix / EPA / Atef Safadi
EN BLÅS MELLOM SLAGENE: Jødene har akkurat feiret høytida Purim. Her er to ultra-ortodokse barn i Jerusalem, utkledd for anledningen. Foto: NTB Scanpix / EPA / Atef Safadi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne og ujevne mellomrom kommer det ut bøker om Israel her i landet. Noen er panegyrisk hyllende, ikke sjelden med vekt på jødenes historiske og bibelske rolle, andre er sterkt kritiske, antisionistiske og Palestina-aktivistiske. Nøkterne framstillinger er det få av.

Tematisk bygd opp

I året der den jødiske staten feirer sitt 70-årsjubileum tar Marte Heian-Engdal for seg Israel fra alle bauger og kanter; religiøst, historisk, politisk, økonomisk og etnisk, i boka «Israel – historie, politikk og samfunn».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer