Det motsatte av idiotisk tv

Ok avslutning av fantastisk serie

AKTUELL PÅ DVD: Battlestar Galactica - The Fourth and Final Season
AKTUELL PÅ DVD: Battlestar Galactica - The Fourth and Final Season Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DVD: Etter fire sesonger er det altså slutt på eventyret om den siste resten av menneskeheten som reiser gjennom rommet på leting etter et nytt hjem. Battlestar Galactica er en tv-serie mange føler sterkt for, noe alle protestene etter avslutningen viser tydelig. For seks år siden, da Ronald Moore bestemte seg for å ta opp igjen en idiotisk tv-serie fra 1978, ble det møtt med sunn skepsis. Men allerede etter minutter skjønte man at dette var noe ganske annet. Og siden da har serien holdt overraskende høy kvalitet.

Allegorier
Moore sjøl har sagt at han ville ta «space» ut av «space opera», og det har han virkelig gjort. BSG foregår i en galakse langt, langt borte og byr på rikelig med action, men dette kommer aldri i veien for det mellommenneskelige dramaet som utspiller seg. Religiøse overtoner, politiske allegorier, filosofiske problemstillinger — det er også flust opp av dem her. Det gjør den til en serie mange flere enn beinharde sci-fi-entusiaster trygt kan se. Og like.

Glimrende
Serier som dette er vanskelige å avslutte, denne er ikke perfekt i så måte. Samtidig kunne den vært mye, mye verre. Eksemplene på det er dessverre altfor mange. Men sesongen ellers, og serien som helhet, er glimrende. Rett og slett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer