Anmeldelse film «Coco»

Det mystiske Mexico er et herlig og rørende sted

«Coco» tar deg med til dødsriket, men syder av liv.

TRAILER: Pixars nye animerte film handler om den latinamerikanske musikkarven og en liten gutt som vil bli artist. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Pixar, altså. De har telefonnummeret og epostadressen din, og de vet hvor du bor. De vet akkurat hvor de skal trykke for at du skal sitte rakrygget i kinosetet med blanke øyne. I en årrekke har animasjonsstudioet oppnådd denne effekten ved å la hovedpersonene først skilles fra hverandre og så gjenforenes, som i «Toy Story»-filmene og «Oppdrag Nemo» og «Oppdrag Dory».

Også i «Coco», den frodige, nye familiefilmen fra tåremesterne, handler det om adskillelse og lengsel, og så, muligheten for at alt ikke er tapt likevel og at det vil være mulig å vende tilbake — denne gang fra selve dødsriket. Er det rart man blir på gråten.

Kampen for musikken

Dødsdagen, den tradisjonelle meksikanske høytidsdagen, er rammen rundt handlingen i «Coco»; dagen der familier feirer de av sine egne de har mistet. Hovedpersonen Miguel er imidlertid mer opptatt av nuet enn av evigheten. Han er gitarfantast og drømmer om å bli som den legendariske, avdøde artisten Ernesto de la Cruz.

En rimelig høy fartshump for dette prosjektet er at Migues familie forbyr all musikk. Fremdeles sitter det hardt i at Miguels tippoldefar, som var musiker, forsvant fra familien sin. Det brennende ønsket om å spille, og sinnet mot den strenge familien, driver Miguel ut på et eventyr der han krysser alle slags grenser, også den mellom levende og død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer