Det nærmeste de vil komme A4, er arkene de tegner på

Dongery-boksen er uten tvil Norges tyngste tegneserieutgivelse.

MEN AT WORK: Dongerykollektivet på et brett, fra venstre: Flu Hartberg, Marius Moalug, Anders Damonso, Sindre W. Goksøyr, Kristoffer Kjølberg og Bendik Kaltenborn. Foto: André Løyning
MEN AT WORK: Dongerykollektivet på et brett, fra venstre: Flu Hartberg, Marius Moalug, Anders Damonso, Sindre W. Goksøyr, Kristoffer Kjølberg og Bendik Kaltenborn. Foto: André Løyning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Påskuddet for å fordøye tam bjørn var til stede, men Agnete hadde ikke sett i avisa. Hadde hun gjort det, ville hun merket at hun hadde svettet. Det var en grå og tåkete maimorgen og den pengesterke kvinnen sto på åstedet for sitt eget drap.»

DETTE ER IKKE TRYKKFEIL, snarere starten på en helt vanlig leder i fanzina til guttene i tegneseriekollektivet Dongery.

Etter tolv år i den absurde humorens tjeneste har de nå samlet mesteparten av sine påfunn i en eske bestående av to bøker på hele 1456 sider. Det er en ruvende utgivelse rent fysisk, men også innholdsmessig.

For dem som ikke er blodfans eller er pliktoppfyllende forelder til kollektivets medlemmer, vil Dongery-boksen være fullspekket av nytt stoff, for de egenproduserte bladene har hatt minimale opplag.

I tillegg strekker denne dokumentasjonsboksen seg helt tilbake til 1996, da Bendik Kaltenborn og Kristoffer Kjølberg begynte i samme klasse på Manglerud videregående skole.

DET ER NESTEN RØRENDE å se hva de har samlet på fra disse første åra, blant annet Kristoffers «bli kjent»-intervju med Bendik, som umulig kan ha stått til mer enn karakter to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer