Det naive mangfoldsåret

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sin artikkel «Antirasisme for nordmenn» i Dagbladet 2. februar minner Knut Nærum oss om Norge på 80-tallet da slagordene var «ikke mobb kameraten min» og «ja til et fargerikt fellesskap». Vi har behov for en ny oppvekkelse av den antirasistiske bevegelsen fra 80-tallet i Norge i 2008.

Likestillings-og diskrimineringsombudets ferske rapport om at staten ikke tar rasisme og diskriminering på alvor og selv er med på å diskriminere etniske minoriteter, viser at vi har en lang vei foran oss før vi kan si at vi bor i et likestilt samfunn.

Regjeringen har tvangsinnført Mangfoldsåret for å dra etniske nordmenn inn i dagens flerkulturelle virkelighet. Plutselig skal alle feire kulturelt mangfold, om de vil eller ikke. Men fikk ikke nordmenn i en årerekke beskjed om at innvandrere hadde for mye kultur? Skulle ikke vi innvandrere rives ut av våre kulturelle bur og tvangsintegreres inn i det norske samfunnet? Var det ikke vi innvandrere som ikke tar innover oss at «[vi] bor i et vestlig demokrati med klare verdier. Blant annet at man oppfører seg som folk» (Bjarne Håkon Hansen, Tabloid TV2, 9/2006)? Det ville ha vært en fordel for alle borgere hvis regjeringen først ryddet opp i deres utydelige signaler, før de begynte med sitt nye prosjekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer