Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det Nationale kjekkas-teater

Nationaltheatrets nye sjef Eirik Stubø (35) satser på en ny generasjon unge, macho og sexy skuespillere. I sin første sesong har han kapret rubb og rake av norske skuespillerkjekkaser. - Nå skal salen fylles til randen med damer, gliser Stubø lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen tvil om at vi har Teater-Norges høyeste kjekkasfaktor, sier den unge teatersjefen. Han tror høstens spillemeny på National vil bli en sterk utfordrer til Leonardo di Caprio-filmer på kino.

Førsteelskerne

I går ble Thorbjørn Harr, Stig Henrik Hoff, Jon Øigarden, Trond Espen Seim, Jan Gunnar Røise og Anders T. Andersen ønsket velkommen til Nationaltheatret. Fra før av er Mads Ousdal, Christian Skolmen, Kåre Conradi og Eindride Eidsvold i Stubøs stall.

- Nå har vi førsteelskere av alle slag, sier Eirik Stubø.

Selger billetter

- Filmindustrien spiller bevisst på å bruke pene mennesker som salgsplakater, har trenden bredt seg til teateret?

- Nei, på teatret blir det i så fall utseendet en ren bonus. Her er sceneutstråling langt viktigere enn et pent ansikt. Det er evnen til å være til stede som betyr noe, ikke å være smellvakker.

- Selger forestillinger med profilerte enkeltskuespillere som Jon Øigarden, Mads Ousdal og Kåre Conradi flere teaterbilletter?

- Det tror jeg absolutt. Publikum er interessert i å gå i teateret for å se folk de har et forhold til. Men jeg tok selvsagt ikke hensyn til det da jeg ansatte nye skuespillere.

- De dyktigste

- Er det en nødvendighet med unge skuespillere for å trekke unge mennesker?

- Det er i hvert fall veldig viktig. For ungdom er det et poeng at de ser personer de også aldersmessig kan identifisere seg med. Og nå har vi også mange av de dyktigste mannlige skuespillerne i Norge hos oss.

- Den Nationale Scene bruker kjendisskuespillere i hovedrollene for å selge billetter, er det en aktuell situasjon for Nationaltheatret?

- Det spørsmålet er ikke relevant for oss, her er det så mange profilerte skuespiller. Og nå har vi fått enda noen til. Men ærlig talt; dette er dyktige skuespillere. At vi plutselig fikk så mange, unge og kjekke menn samtidig skyldes mest tilfeldigheter.

Bare en kvinne

- Vil det bli flere kvinner i salen etter dagens nyansettelser?

- Ja! konkluderer teatersjef Stubø. Han hadde bare en ny kvinnelig skuespiller å presentere på gårsdagens pressekonferanse på Nationaltheatret. Silje Torp Færavaag (35) debuterer i «1001 natt» på Torshovteatret i midten av september.

SJEF FOR KJEKKE TIDER: Teatersjef Erik Stubø flankert av (f.v) Kåre Conradi, Jon Øigarden, Trond Espen Seim, Jan Gunnar Røise, Anders T. Andersen, Thorbjørn Harr og Sig Henrik Hoff.