Det neste store etter «Guitar Hero»?

Jodling i «Alpine Hero» og annet spillureri.

(Dagbladet.no): Som vanlig har det vært en interessant 1. april også for spillinteresserte. Tradisjonen tro har en rekke spillselskaper og nettsteder publisert sine spøker, noen mer gjennomtenkte enn andre.

Microsoft står muligens for en av de mer avanserte spøkene i år. De har like godt diktet opp en slags oppfølger til «Guitar Hero»-suksessen, og innfører med «Alpine Legend» jodlingen i dataspillenes verden.

Komplett med alpehorn, onlinespill og nedlastbare utvidelser, framstår «Alpine Hero» som enhver rytmespillentusiasts drøm. Eller?

Folk i kø
Også «Metal Gear Solid»-skaper Hideo Kojima har fulgt opp fjorårets glimrende spøk der «Assassin's Creed» møtte «Metal Gear Solid», og har i år lansert en ny video som viser hva vi kan vente av neste «Metal Gear Solid» ... Se videoen her.

Kotaku kan melde om en temmelig slem aprilsspøk i Japan, der en butikk lokket med at de hadde lagt ut spillet «Dragon Quest IX» for salg, på tross av at spillet først slippes til sommeren. Over 2000 personer stilte seg i kø, forgjeves. Tankene går til den klassiske norske aprilsnarren om gratis alkohol på polet ...

IGN Australia forteller om det kommende «Grand Theft Auto: Harbour City», som vil finne sted i et fiktivt Sydney. Kunne vært interessant, det.

Fans av «World of Warcraft» vet at Blizzard alltid har noe gjemt i ermet til den 1. april, også i år. Om du synes mounten din i «WoW» er litt kjedelig, kan du kanskje glede deg til muligheten for å «Pimp your Mount».

Gir opp Mario og Zelda
Her hjemme dro ITavisen til med en spøk om at PlayStation 3 får et kraftig prisfall, og snart vil selges for 1500 kroner. For godt til å være sant, det der.

Gamereactor har på sin side rapportert at Nintendo-sjef Satoru Iwata forteller at selskapet nå gir opp både Mario og Zelda.

- Vi har sett at vi kan putte Mario inn i hvilket som helst middelmådig spill og få det til å selge som hakka møkk, derfor kommer vi til å inkludere både Mario og Link i mange kommende spill. Blant annet jobber vi med et eget «Wii Fit»-spill for overvektige barn der de får trene med Mario, og et helt nytt spill med Link kalt Zelda Zoo der man skal stelle med hundevalper på en dyreklinikk drevet av Link og Zelda, forklarer Iwata ifølge Gamereactor. Men alle skjønner vel at Nintendo-sjefen aldri ville vært ærlig?

For å gi folk muligheten til å investere i nytt datautstyr, for dermed å bedre økonomien, forteller Gamer.no at regjeringen nå vurderer å innføre vrakpant på alle PC-er og spillmaskiner laget før år 2000.

Ellers har GameStop introdusert buktaler-spillet «My Wii Buddy» til Wii, ThinkGeek.com selger en «Portal»-tskjorte som er for god til å være sann, og ikke minst: «Wii Height» utfordrer nå «Wii Fit».

Har du sett noen artige spill-aprilsnarrer vi har gått glipp av?

«PIMP YOUR MOUNT» Noe du kunne tenkt deg å gjøre i «World of Warcraft»?
«PIMP YOUR MOUNT» Noe du kunne tenkt deg å gjøre i «World of Warcraft»? Vis mer