BOM: Det finnes sikkert et dokument med instrukser over når man skal flagge, og med hvilke flagg man skal bruke, på Stortinget. Men dere er lovgivende makt, og kan endre shiten. Neste år bør dere se bedre ut, og ikke bli utflagget av Grand Hotel. Foto: Privat
BOM: Det finnes sikkert et dokument med instrukser over når man skal flagge, og med hvilke flagg man skal bruke, på Stortinget. Men dere er lovgivende makt, og kan endre shiten. Neste år bør dere se bedre ut, og ikke bli utflagget av Grand Hotel. Foto: PrivatVis mer

Det norske flagget er fint, men her bommer Stortinget fullstendig

Neste år bør dere se bedre ut, og ikke bli utflagget av Grand Hotel.

Meninger

Det finnes sikkert et dokument med instrukser over når man skal flagge, og med hvilke flagg man skal bruke, på Stortinget. Men dere er lovgivende makt, og kan endre shiten. Neste år bør dere se bedre ut, og ikke bli utflagget av Grand Hotel.

Under Oslo Pride 2018 bør dere være med på å farge byen.

Ikke fordi homofile i Norge har det så dritjævlig, men fordi homofile i andre deler av verden blir fengslet, steinet og drept. Mange synes det er vanskelig å stå fram i Norge. I noen land er det livsfarlig også inne i skapet.

Ifølge Amnesty er homofili fortsatt kriminalisert i 76 land. I seks land kan du bli dømt til døden for å elske noen som har lik tiss som deg.

Stortinget, kom ut av skapet, og flagg for en bedre verden neste år!

Norges Fotballforbund holdt regnbuen på avstand, og ville ikke ha noen «politiske» markeringer. Dette til tross for at fotballen, på guttesiden, er det største hullet i kampen for åpenhet rundt legning.

Forrige helg kom NFF ut av skapet, og lot eliteserielagene flagge farger. Kapteinene brukte regnbuebind og Stabæk var skeive nok til å faktisk spille i nydesignede regnbuedrakter.

Fotballen kan brukes politisk, når sakene er så uomtvistelig gode. Gi rasisme rødt kort! Alle regnbuens farger er velkomne.

For noen år siden hadde Vålerengas supportere, Klanen, et tvetydig banner i regnbuefarger. ACAB – All Colours Are Beautiful. ACAB er i supportersammenheng ellers en forkortelse for All Cops Are Bastards.

Den gangen var ACAB bare hjerte!

Og det hjertet bør også Stortinget ha. Hvis fotballen kan tillate politikk og standpunkt på sine arenaer, bør også de folkevalgte ta et så tydelig standpunk på sin hjemmebane.

Gjør det for dem som føler de spiller på bortebane hver helg!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.