Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det Norske Teatret satser på modernistisk Peer Gynt

En verdenskjent regissør skal sette i scene en moderne versjon av Ibsens «Peer Gynt» på Det Norske Teatret i vår. Det blir teatrets storoppsetning dette halvåret med premiere 19. februar.

- Vi har fått den kanskje største teaterinstruktør i verden i dag, Robert Wilson, til å sette opp «Peer Gynt» for første gang i sin karriere. Amerikaneren Wilson vil se på oss nordmenn med sine øyne, og det blir helt sikkert et spennende resultat, sier teatersjef Vidar Sandem ved Det Norske Teatret.

Sandem forteller at alle fem aktene i Ibsens skuespill skal med, men at det vil bli en del strykninger for å få stykket ned i normal spilletid.

Ifølge teatersjefen er det både en nasjonal og en internasjonal begivenhet at Wilson gjør «Peer Gynt» i Norge.

- Vi har allerede fått en god del henvendelser om premierebilletter fra utlandet, sier han.

I stedet for Edvard Griegs musikk er musikken til årets oppsetning skrevet av den verdenskjente film- og teaterkomponisten Michael Galasso.

Han har tidligere skrevet musikken til Wilsons oppsetninger av «Et Drömspel» (1998) og «Tre systrar» (2000) ved Stockholms Stadsteater.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media