Det norske vikingmiljøet føler seg misbrukt og lurt av Hanne Nabintu Herland

Nettserieprodusent Hanne Nabintu Herland vurderer på sin side å gå til søksmål.

- UTE AV KONTEKST: Dette er serien det norske vikingmiljøet reagerer på. På tross av at de sa ja til å gjøre opptakene, føler de seg ført bak lyset av produsenten Hanne Nabintu Herland. Serieskaperen selv nekter for anklagene. Video: Youtube /Herland RapportenVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det gjør vondt å se ansiktene våre klippet inn i denne herskerfolkpropagandaen, skriver vikingtidsentusiast Vibeke Koehler i et langt kronikkinnlegg på Facebook.

Hun sikter til den nye nett-tv-serien «Fryktløse Nordmenn», produsert av den profilerte religionshistorikeren, forfatteren og samfunnsdebattanten Hanne Nabintu Herland.

«Fryktløse Nordmenn er TV serien som hyller vikingtid og norsk ekspansjon, kristningen av Norge og vår storhetstid», heter det i programomtalen.

Herland har ikke svart på Dagbladets gjentatte henvendelser torsdag, men hun har publisert et langt skriv på nettstedet sitt, «The Herland Report». Der forsvarer hun seg og stiller seg helt uforstående til kritikken fra Koehler og vikingmiljøet. Hun skriver at hun også vurderer å gå til injuriesøksmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer