Det nye dynastiet

En ny bokserie har sett dagens lys. I går inviterte Cappelen til lansering av «Emilies tid».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt dynasti er født. Og i en slik anledning spares det verken på champagne, jordbær eller kreative lanseringer. Underholdningsserien «Emilies tid» skal etter planen bestå av 18 bøker. Den første har allerede tatt fysisk form, og heter «Hjem til et helvete». Men det var så absolutt ikke der Cappelen holdt lanseringen. Bogstad Gård, for anledningen forvandlet til Fremstad, er rammen rundt både bøkene og lanseringen. Det er her unge, vakre og rike Reina Emilie Sommervik-Zanth, eller Gulli som hun kalles, bor med familien sin. På gården med de naturskjønne omgivelsene.

Flere forfattere

Cappelen har satset på et nytt område. Et utvalg kjente og etablerte forfattere skal skrive bokserien om rike Emilie, og det som måtte være av intriger og problemer.

Man trenger ikke lete lenger ut i slekta enn til Onkel Otto for å finne en ond sjel. Pressen trengte faktisk ikke lete etter noen av personene i boka i det hele tatt, men fikk dem «servert». Staben på Bogstad Gård stilte opp i kostymer som beskrev personligheten til figurene. Det var alt fra førsteelskeren David, mystiske Andrej laCaeur og det vennlige paret Ivar og Ida.

En serie med en del å by på med andre ord. Men er det så nytt?

Ny sjanger

Ja, det er visst det. Emilie og kretsen hennes er nemlig tidsriktige. Handlingen foregår i nåtid, og aktuelle temaer er med i boka. For eksempel æresdrap. Det er også brukt foto på omslaget. Et svart-hvitt-bilde av en ung skjønnhet pryder omslaget på den første boka.

- Vi har lenge ønsket å lage en annerledes sjanger. Her har vi vært fascinert av serien «Friends». Bøkene er basert på stafettpinneprinsippet. Storyen lages underveis, og forfatterne har fått frie tøyler til å forme stoffet, sier Karin Mundal, leder av Cappelen underholdning.

Foreløpig har tre av forfatterne kommet med sine respektive bidrag. Trude Brænne Larsen, brageprisvinneren Anne B. Ragde og kioskdronningen May Grethe Lerum.

Ei ny bok i serien skal lanseres hver 8. uke. Da med bidrag fra flere forfattere.

- Men hvem som har skrevet hva, er en hemmelighet. I stedet brukes pseudonymet Helene Holst-Hammerfeldt, sier Mundal.

Nøye planlagt

Lanseringen av den nye serien er nøye planlagt. Etter en del research kom Cappelen fram til at dette er den riktige tida å prøve seg på den nye sjangeren.

- Det er så mange historiske bøker på markedet nå, så vi følte at tida var moden for en slik serie, sier Mundal.

Den første boka regnes å ha et opplag på 120000.

NY BOK: Her er Cappelens nye intrigemakere. Foran til høyre er en «live»-versjon av Reina Emilie Sommervik-Zanth. Til venstre står forfatterne Anne B. Ragde, Trude Brænne Larsen og May Grethe Lerum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer