ELEKTRONIKA-TALENT: Emilie Nicolas fra Bærum har ikke gitt ut plate ennå, men trakk et stort publikum på Øyafestivalen i ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ELEKTRONIKA-TALENT: Emilie Nicolas fra Bærum har ikke gitt ut plate ennå, men trakk et stort publikum på Øyafestivalen i ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Det nye elektronika-håpet er ikke helt i mål ennå

Men Emilie Nicolas trakk over 3000 til Øya-teltet.

KONSERT: Ikke hørt om henne, sier du? Det er ikke så rart, det har ikke så mange andre, heller.

Først 29. september gir hun ut sitt første album, og foreløpig må du forholde deg til det du måtte finne på nettet - på Soundcloud, et par låter på Spotify og en på Wimp.

De er til gjengjeld hennes sterkeste kort - fortsatt.

Hypen virker Emilie Nicolas er et godt eksempel på at hype har noe for seg. Til tross for at hun altså er et ganske ubeskrevet blad, klarer hun nesten å fylle det store teltet på Øyafestivalen.

Tenk deg hvordan det oppleves for en ung artist som knapt har startet karrieren å skue utover så mange mennesker!

Publikum tar vel imot henne også, så det må føles som at hun er «kommet hjem».

Jazzlinja Inntyllet i røyk på scenen står hun svartkledd, omkranset av tre menn på trommer, tangenter og synth, sistnevnte med en bassgitar som «ekstraustyr».

Den er høyst velkommen som supplement.

Bærumsjenta gorde seg bemerket på Bylarm i fjor, og har allerede gjort spillejobber i utlandet - seinest i London i juli. Hun har utdannelse fra jazzlinja på musikkonservatoriet i Trondheim, men spiller elektronikapop som en «snill» utgave av Susanne Sundfør.

Stillestående Det betyr ikke at hun er kopist på noen måte, Nicolas har funnet sin egen form. Men foreløpig har hun ikke gode nok låter til å fylle tre kvarter. Det blir for stillestående, som «teknisk musikk» ofte kan bli, og det hjelper ikke at det kanskje til og med er bevisst.

Flere av arrangementene blir innadvendte og uspennende.

DumDum-cover Først mot slutten, når hun setter inn støtet med «Grown Up», får hun vist hva hun kan være god for. Glimrende! Det er den som har brakt henne til Øya!

Før det har hun levert en grei versjon av DumDum Boys' «Pstereo», som vel var hennes første claim to fame.

Emilie Nicolas har åpenbart masse talenter og en glimrende stemme - både sår og sterk - som hun kan omsette i suksess, det skorter bare litt på låtmaterialet foreløpig.

Foreløpig blir for stor kontrast mellom de virkelig gode og de svakere låtene.

29. september går hun opp til ny «eksamen». Da kommer debutalbumet.

PÅ ØYA: Emilie Nicolas på Øyafestivalen i ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
PÅ ØYA: Emilie Nicolas på Øyafestivalen i ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer