Det Nye felt i PFU for Caroline Berg Eriksen-sak

- De går inn i et terreng som gjør det uklart å skille hva som er redaksjonelt og kommersielt.

FELT I PFU: Det Nye ble i dag felt i Pressens Faglige Utvalg for intervjuet med Caroline Berg Eriksen i september. Foto: Nina Ruud/Faksimile
FELT I PFU: Det Nye ble i dag felt i Pressens Faglige Utvalg for intervjuet med Caroline Berg Eriksen i september. Foto: Nina Ruud/Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Motebladet Det Nye ble i dag felt i PFU for sin sak om Caroline Berg Eriksen i september.

Utvalget kom enstemmig i dag frem til at bladet har brutt god presseskikk, for intervjuet som blant annet omhandlet hennes veskekolleksjon, og kundekvelden de hadde med henne etterpå.

- Her er det åpenbart et samrøre mellom kommersiell virksomhet og redaksjonell virksomhet. Det skal vi slå ned på, sier utvalgsmedlem Øyvind Brigg.

I september stilte bloggeren Caroline Berg Eriksen opp i et større intervju med bladet Det Nye, hvor hun også skapte overskrifter med det mye omtalte og lettkledde cover-bildet.

Fikk kritikk Intervjuet fikk reaksjoner, da det i reportasjen i stor grad fremkommer at Berg Eriksen debuterer som veskedesigner for merket Adax.

Saken fikk kritikk for å i etterkant ha sett ut som det var del av en markedsføringskampanje.

Klagerne mener i all hovedsak at reportasjen fremstår som et kommersielt samarbeid mellom Det Nye, Berg Eriksen og veskemerket hennes Adax. En uke etter publiseringen inviterte Det Nye til kundekveld med Berg Eriksen og Adax veskelansering via magasinets Instagram, Facebook og Twitter-konti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer