Det nye filmparet

En utslitt Diane Keaton fikk trøst av Jack Nicholson på pressekonferansen etter gallavisningen av «Når du minst venter det» i Berlin i går.

BERLIN (Dagbladet): Lokalet var stappfullt av journalister fra hele verden, og skuespillerne måtte svare på de underligste spørsmål. Da Dagbladet traff Keaton tidligere på dagen, fortalte hun hvordan hun opplever promobesøket.

- Det er helt merkelig. Vi sitter fjorten timer på fly, sover et par timer og så er det intervjuer hele dagen. Jeg har ikke sett annet enn innsida av dette hotellet, og jeg er i fucking Berlin!

Pressekonferansen fant sted etter gallavisningen av filmen, og etter en stund fikk Keaton nok.

- Dette er så snålt! Det er så mange av dere, og dere stiller så rare spørsmål, jeg blir gal snart!

Jack Nicholson var raskt på pletten med en støttende arm, og så var den pressekonferansen over.

Bra bakende

I «Når du minst venter det» spiller Nicholson (66) en plateselskapseier som bare dater kvinner under tretti, fordi han «liker å reise lett». Inntil han en dag faller for mora til sin siste flamme.

- Det er ikke mange slike roller for kvinner på min alder, som viser at det faktisk ikke er så ille å bli eldre, vi har fortsatt masse vitalitet, sier Keaton. Hun grudde seg til filmens nakenscene, men er glad for at hun gjorde det.

- Scenen er viktig for filmens dynamikk, og det kom mange morsomme poenger ut av den, sier Keaton (58). Også Jack Nicholson viser fram ganske private kroppsdeler i filmen.

- Jeg er veldig stolt av rumpa mi! Den er stor og feit og jeg sitter på den hele tida, derfor ser den så bra ut på film, fastslår Nicholson bak solbrillene.

Tidvis rolletørke

«Når du minst venter det» er blitt en stor suksess i USA, og får norgespremiere 13. februar. Og selv om Jack Nicholson har annonsert at han planlegger å ta en filmpause, er det flere skuespillere han drømmer om å jobbe med.

- Nicole Kidman, Nicolas Cage, Bill Murray, Charlize Theron...og sikkert mange flere. Men jeg har jo vært så heldig å få jobbe med mange av de beste allerede, sier Nicholson.

Diane Keaton er derimot klar for nye oppdrag.

- Jeg trenger å jobbe, men tilbudene står ikke alltid i kø. Folk liker meg best i komiske roller, og de vokser ikke på trær, så denne rollen passet midt i blinken, sier hun.

PÅ PROMOTUR:</B> Diane Keaton og Jack Nicholson besøker filmfestivalen i Berlin med «Når du minst venter det». I går måtte de svare på alle mulige rare spørsmål fra pressen, men de hadde det litt moro selv også.