Det nye kunstnerstrøket på Alexander Kiellands plass

De siste åra har området rundt Helvetes forgård vokst fram som et av de mest fortettede og varierte kunststrøkene i Oslo.

ROM FOR KUNST: Etter at Ila hybelhus låste dørene for godt i 2015, har det staselige, men tidligere belastede huset over den travle rundkjøringen på Aleksander Kiellands plass gjenoppstått som et senter for kunstnere. 75 atelierer er gjort tilgjengelig, foreløpig på midlertidig basis. 
FOTO: ARVE RØD
ROM FOR KUNST: Etter at Ila hybelhus låste dørene for godt i 2015, har det staselige, men tidligere belastede huset over den travle rundkjøringen på Aleksander Kiellands plass gjenoppstått som et senter for kunstnere. 75 atelierer er gjort tilgjengelig, foreløpig på midlertidig basis. FOTO: ARVE RØD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helvetets forgård ble Ila hybelhus – eller Ila pensjonat, alt ettersom – kalt, da det sto på som verst. Inntil for få år siden var det staselige gule huset som dominerer bylandskapet på Alexander Kiellands plass, et temmelig sørgelig skue. Nedslitt, og hjem for de mest herja rusavhengige i byen, var bygget blitt et problem for nærområdet.

Alexander Kiellands plass var i seg selv et forsoffent strøk, før en stor oppjustering av området rundt årtusenskiftet gjorde det mer attraktivt for boliger og næringsvirksomhet.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer