Det nypasifistiske Norge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Å ville ha fred kan forlenge krigen. Aslak Nore

«Aslak Nore følger opp en tradisjon like lang som menneskeheten – å være den tøffe, harde, realistiske, som forteller pusekattene når det er på tide å ta silkehanskene av og vise litt ordentlige muskler. Hvis vi nå for et øyeblikk godtok det første premisset ditt - at noen konflikter faktisk må løses militært: Da er det fortsatt ganske spesielt hvordan du definerer akkurat deg selv som den som har «evnen» til å skjønne at f.eks. Afghanistan er en slik konflikt. For du kan umulig mene at ENHVER konflikt best løses militært? Det må vel være en terskel, i din tenkning, hvor den militære løsningen blir aktuell og blir bedre enn den «pasifistiske»? Morten Horn

«Aslak Nore setter fokus på en rekke momenter som hittil har vært fullstendig fraværende fra debatten, og som illustrerer hvorfor Norge har bommet så stygt når vi forsøker oss på fredsmekling i internasjonale konflikter. Upartiskhet fungerer ikke i møte mellom to parter hvor realiteten er at den ene er offer og den andre er overgriper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer