KOMMENTARER

Innvandring og fattigdom:

Det pågår en ekkel slåsskamp om de fattige barna

Ingen fattige innvandrerbarn blir rikere av at vi holder dem utenfor landet. Vi blir ikke så mye fattigere av å få dem hit heller, skriver Ola Magnussen Rydje.

Gjør ikke nok: Vi kan fint gjøre noe med barnefattigdommen uten å stenge grensene.
Gjør ikke nok: Vi kan fint gjøre noe med barnefattigdommen uten å stenge grensene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I Norge vokser over 100 000 barn opp i fattigdom. Det er fem ganger Molde i «vedvarende lavinntekt», som det så stusslig heter i statistikken. Litt over halvparten er innvandrere. Ifølge nye tall fra SSB har andelen fattige barn med innvandrerforeldre doblet seg siden 2006. Fra 26 000 til drøyt 55 000. Det provoserer de aller fleste av oss, men særlig landets innvandringskritiske miljøer. Slike tilstander er uholdbare.

Dessverre er det er ikke barnefattigdommen de reagerer på. Den rørende omsorgen som mobiliseres på Facebook og i debattspaltene synes å være mer for selve statistikken, enn de som befolker den. Hvis vi vil ha mindre fattigdom i Norge, får vi slutte å slippe inn fattigfolk. De fattige blir ikke rikere, men det pynter på kakediagrammet og gir oss pusterom til å trekke lettelsens sukk. Kanskje særlig i statistikkbyrået, som vet bedre enn de fleste hva Frp-misnøye med tallmaterialet kan føre til.

Alternativt, som Frps Christian Tybring-Gjedde luftet for Dagsavisen, får fattige slutte å formere seg. Ta-da!

For mange innvandringskritikere er det likevel fortellingen om fattigdomsutviklingen som vekker harme. I et innlegg i Aftenposten skriver Kjetil Rolness om Jonas Gahr Støres unnvikende svar på problemets opprinnelse. Støre er vag i beskrivelsen og kommer med delsannheter, mener han. Gjemt og glemt i forklaringen, er den liberale innvandringspolitikken. Rolness, og mange med ham, mener berøringsangsten på venstresiden gjør at Støre og kompani trekker lua nedover ansiktet. De ser bare konsekvensen, men ikke årsaken. Hettemåker hele gjengen, for å låne fra kommentarfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer