Det perfekte lydeventyr

De som har kjøpt billetter til Lambchops konsert i Bergen i kveld kan allerede nå sette på seg sitt bredeste glis. Det kommer til å bli fantastisk.

I hvert fall hvis åttemannsbandet med Kurt Wagner i spissen er i like god form når de inntar Logen som de var på Rockefeller i Oslo i går kveld. I så fall venter to magiske timer med vellyd fra det perfekte konsertband. Lambchop er bra på plate, men enda bedre live.

Målbundet

Med det i overkant tilbakelente og lavmælte «Is A Woman»-albumet som grunnpilar i sitt livesett, ble det til vanlig notorisk bråkete Rockefeller satt på prøve. For en gangs skyld holdt de kjeft - først i god folkeskikkånd, men siden i stum beundring, målbundet av det intime lydeventyret som utspilte seg på scenen.

Nytt liv

Lambchop satte stemningen fra første låt med «The Daily Growl», åpningssangen på «Is A Woman» Innvendingene som har vært reist mot dette albumet er at det er for stillestående og langtekkelig, men de ble gjort grundig til skamme på scenen. Wagner & co. tøyde og strakk i sine nyeste låter, og tilførte dem en dynamikk og et spenn som gir sangene helt nytt liv, som i det sjelfulle sluttpartiet de begikk på «The New Cobweb Summer». De transformerte også den delikate mykfunken fra middagsselskapsklassikeren «Nixon» til sitt nye og mer jazza, pianobaserte sound med stort hell. Og med produsent Mark Nevers atmosfæriske støybølger hvinende i bakgrunnen som et spøkelse i natten, har Lambchop en sonisk signatur som gjør at de er et band som er noe helt for seg selv.

FORRYKENDE: Kurt Wagner ledet an en fortreffelig Lambchop-kveld i Oslo. I kveld spiller bandet i Logen i Bergen.