LEDER

Det politiske etterspillet

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Helseminister Bent Høie tok i går den endelige og avgjørende beslutningen om tomtevalg for et nytt felles sykehus for Nordmøre og Romsdal. Som ventet falt valget på Opdøl, i nærheten av Molde. Slik sett fulgte han anbefalingene fra styrene i det lokale helseforetaket Helse Møre og Romsdal og det regionale helseforetaket Helse Midt-Norge. Hans begrunnelse for valget er grei nok. Høie har særlig lagt vekt på at Molde i dag har et sterkere faglig miljø enn Kristiansund og at de fleste pasientene i området befinner seg nærmere Molde enn Kristiansund.

Men saken har skapt vondt blod i fylket. I sluttfasen har det kommet sterke påstander om lovbrudd og uryddigheter i prosessen. Tilhengerne av Kristiansund-alternativet har på bakgrunn av dette tilrådd at helsestatsråden utsatte beslutningen om tomtevalget til påstandene var undersøkt. Det ønsket ikke Høie. Han mener befolkningen og de ansatte har krav på at det tas en beslutning ti år etter at det ble bestemt at det skulle bygges et nytt sykehus i området. Derfor pekte han i går med sin statsrådfinger og sa at «der skal sykehuset ligge».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer