- Det politiske rabalderet er som forventet

Stian Bromark forteller om arbeidet med boka.

(Dagbladet.no): Mandag kom «Prosessen», boka der Gerd-Liv Valla snakker ut om en av de mest omtalte personal- og mediesaker Norge har opplevd i nyere tid, i handelen.

Samme dag kunne Ny Tid melde at det var journalist, forfatter og Dagbladet-anmelder Stian Bromark som hadde ført Vallas bok i pennen.

- Jeg er veldig fornøyd med mottagelsen, sier Bromark til Dagbladet.no.

Reaksjonene har vært mange, både positive og negative. Olav Versto i VG skriver i en kommentar at han ser på «Prosessen» som en blodstyrtning av en bok, og at det for ham virker som den tidligere LO-lederen er ute på et rent hevntokt.

Dette reagerer Bromark på:

- Som pressemann må jeg si at jeg stusser over at politisk redaktør Versto får lov til å bruke to hele sider på å slakte «Prosessen» i VG, uten at verken han eller avisa betrakter det som passende å nevne at Versto selv spiller en viktig birolle i boka, og kommer svært uheldig ut av den. På samme måte som journalister bør unngå å skrive om sine venner, bør de også la være å skrive om sine uvenner hvis de ønsker å beholde troverdigheten.

Likevel kom ikke oppstyret som noe sjokk på forfatteren.

- Det politiske rabalderet er som forventet. Det skal ikke jeg kommentere. Min primære oppgave har nå vært å få fram Vallas historie på en best mulig måte. Derfor er jeg også glad for at en del kritikere, selv om de er politisk uenige med Valla, ser bokas litterære kvaliteter, påpeker Bromark. 

NETTMØTE: Forfatter Stian Bromark svarer på dine spørsmål fredag. Foto: NINA HANSEN
NETTMØTE: Forfatter Stian Bromark svarer på dine spørsmål fredag. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Ifølge Harald Stanghelle i Aftenposten er boka «en av de sterkeste samtidsskildringene som er sluppet løs på et norsk publikum».

Arne Strand i Dagsavisen mener at fortellerformen er snedig, «nesten en kriminalroman verdig».

- Slikt er hyggelig, sett fra et forfatterståsted, avslutter Bromark.