- Det politiske rabalderet er som forventet

Stian Bromark forteller om arbeidet med boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag kom «Prosessen», boka der Gerd-Liv Valla snakker ut om en av de mest omtalte personal- og mediesaker Norge har opplevd i nyere tid, i handelen.

Samme dag kunne Ny Tid melde at det var journalist, forfatter og Dagbladet-anmelder Stian Bromark som hadde ført Vallas bok i pennen.

- Jeg er veldig fornøyd med mottagelsen, sier Bromark til Dagbladet.no.

Reaksjonene har vært mange, både positive og negative. Olav Versto i VG skriver i en kommentar at han ser på «Prosessen» som en blodstyrtning av en bok, og at det for ham virker som den tidligere LO-lederen er ute på et rent hevntokt.

Dette reagerer Bromark på:

- Som pressemann må jeg si at jeg stusser over at politisk redaktør Versto får lov til å bruke to hele sider på å slakte «Prosessen» i VG, uten at verken han eller avisa betrakter det som passende å nevne at Versto selv spiller en viktig birolle i boka, og kommer svært uheldig ut av den. På samme måte som journalister bør unngå å skrive om sine venner, bør de også la være å skrive om sine uvenner hvis de ønsker å beholde troverdigheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer