SLUTTER: Katherine Heigl er ferdig i «Grey's Anatomy». Skuespilleren har flere ganger uttalt seg offentlig om seriens fallende kvalitet. FOTO: SCANPIX/REUTERS
SLUTTER: Katherine Heigl er ferdig i «Grey's Anatomy». Skuespilleren har flere ganger uttalt seg offentlig om seriens fallende kvalitet. FOTO: SCANPIX/REUTERSVis mer

Det rakner for «Grey's Anatomy»

Skuespillere rømmer.

(Dagbladet.no): «Grey's Anatomy» har vært en av tidenes største amerikanske seriesuksesser i Norge, og TV 2 satser på at det vil holde seg når sesong fem kommer på skjermen til sommeren.

I USA har derimot serien fått mye dårlig presse. I går ble det også bekreftet at karakteren Izzie Stevens, spilt av Katherine Heigl, kommer til å forlate Seattle Grace Hospital i løpet av kort tid.

Heigl har vært kjent for høylytt å kritisere det hun mener var en dalende kvalitet på manuset.

Trakk seg
I fjor ba hun for eksempel om å bli utelatt fra konkurransen om å vinne tv-prisen Emmy, fordi hun mente rollen hennes ikke fortjente det.

- Jeg føler ikke at materialet jeg hadde å jobbe med denne sesongen var bra nok til å fortjene en Emmy-nominasjon. I et forsøk på å opprettholde prisens integritet, ba jeg om at navnet mitt måtte bli fjernet, fortalte hun LA Times.

At Heigl kom til å slutte i serien var derfor ikke noe sjokk, og den offisielle beskjeden kom i går via US Weekly.

Offisielt sier de andre skuespillerne at de ønsker henne alt godt, men kilder rundt serien forteller til bladet at innspillingen har vært preget av dårlig stemning i det siste.

På TV 2 i august
Heigl har angivelig dannet en allianse med T.R. Knight, som spiller George O'Malley i serien. Også han vil forsvinne fra serien nå.

Knight gjorde det klart allerede i desember at han ville bli løst fra sin kontrakt på grunn av seriens fallende kvalitet.

Sesong fem fikk også varierende kritikker, men seertallene holdt seg fortsatt sterke. I gjennomsnitt fulgte 15,9 millioner amerikanere serien.

Sesong fire hadde sesongavslutning i Norge i desember, og vil dukke opp igjen i august på TV 2. Den vil - tradisjonen tro - bli sendt på tirsdagskvelden, da TV 2 satser knallhardt på amerikanske serier.

SLUTTER: Skuespiller T.R. Knight. FOTO: SCANPIX/AP
SLUTTER: Skuespiller T.R. Knight. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer