KOMMENTARER

Sterk uro i Venstre og FrP kan gi krise:

Det rakner rundt Erna

Regjeringen holder på å gå opp i sømmene. Venstre står på kanten av stupet og kan forsvinne fra Stortinget. FrP er lastet opp med sprengstoff på grunn av bompenger. Kan Erna Solberg klare å sy dette sammen før det smeller?

STATSLEDER: Erna Solberg på besøk i St. Petersburg. Nå vokser de indre problemene i regjeringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STATSLEDER: Erna Solberg på besøk i St. Petersburg. Nå vokser de indre problemene i regjeringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Unge Venstre var en varm tilhenger av at moderpartiet skulle gå i regjering med Høyre, Fremskrittspartiet og KrF. Nå har Venstre-ungdommen holdt krisemøte og oppslutningen av regjeringspunktet er på et bunnpunkt, sier UV-leder Sondre Hansmark til Klassekampen. Han legger til:

- Enten så må en regjering der Venstre er med, kutte i utslipp, eller så kan vi ikke sitte i regjering.

Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå som viser at de norske klimagassutslippene øker, er en del av bakgrunnen. Legg til striden om bompengene og nederlaget i abortlovgivningen, og du holder Venstres hovedproblemer i hånden. Det gjør ikke saken enklere at klima- og miljøministeren heter Ola Elvestuen og kommer fra Venstre.

Oppslutningen om partiet er en katastrofe i seg selv. Flere meningsmålinger noterer Venstre på ett-tallet og uten sjanser til å bli representert på det neste Stortinget. Det bidrar til at spørsmålet om partiets lederskap også blir stadig mer betent. Flere forhold, bl.a. utskjellingen av partikollegaen Abid Raja, gjør at partileder Trine Skei Grande på ingen måte sitter trygt. Hun har dessuten hovedansvaret for at Venstre, stikk i strid med valgløftene, valgte å regjere sammen med Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer