- Det samme som å si at dette er noe dritt

Erik Hillestad kritiserer Sissel, Kurt og Eidsvåg for å selge plater for 99 kroner.

GRAVER MASSEGRAV: Sissel er en av flere artister som dumper cd-prisen på super?n. - I tillegg til å grave sin egen grav, graver de også resten av bransjens massegrav, sier Erik Hillestad - med klar adresse til Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen og Bjørn Eidsvåg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GRAVER MASSEGRAV: Sissel er en av flere artister som dumper cd-prisen på super?n. - I tillegg til å grave sin egen grav, graver de også resten av bransjens massegrav, sier Erik Hillestad - med klar adresse til Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen og Bjørn Eidsvåg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sjefen for Kirkelig Kulturverksted tar et nådeløst oppgjør i sin leder på plateselskapets hjemmeside.

- Det samme som å si at dette er noe dritt, sier han.

- Å selge plata si fra første dag for 99 kroner er det samme som å si at dette er noe dritt, sier Hillestad og legger til:

- Det er ikke stort mer verd enn plasten og pappen det er pakket inn i.

Han synes det er verre enn å stjele musikk på nettet.

Verre enn å stjele - Det er ille at folk stjeler musikk på nettet. Men det er mye verre at artister og plateselskap devaluerer seg selv og erklærer at musikk skal være så billig at du nesten ikke merker at du kjøper den, sier Hillestad.

Bransjestedet Ballade har også bitt seg merke i det krasse utfallet fra lederen av kulturbastionen Kirkelig Kulturverksted.

Tre av landets mest profilerte artister har henvendt seg til varekjeder som Coop får å nå ut med sine produkter til flest mulig. Ferske utgivelser med Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen med Kork og Bjørn Eidsvåg kan du nå få for mindre enn en hundrings.

Som å pisse i buksa Erik Hillestad er en respektert aktør i platebransjen, og det blir lagt merke til når han tordner mot dumpingen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer