<strong>GRAVER MASSEGRAV:</strong> Sissel er en av flere artister som dumper cd-prisen på super?n. - I tillegg til å grave sin egen grav, graver de også resten av bransjens massegrav, sier Erik Hillestad - med klar adresse til Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen og Bjørn Eidsvåg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GRAVER MASSEGRAV: Sissel er en av flere artister som dumper cd-prisen på super?n. - I tillegg til å grave sin egen grav, graver de også resten av bransjens massegrav, sier Erik Hillestad - med klar adresse til Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen og Bjørn Eidsvåg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det samme som å si at dette er noe dritt

Erik Hillestad kritiserer Sissel, Kurt og Eidsvåg for å selge plater for 99 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sjefen for Kirkelig Kulturverksted tar et nådeløst oppgjør i sin leder på plateselskapets hjemmeside.

- Det samme som å si at dette er noe dritt, sier han.

- Å selge plata si fra første dag for 99 kroner er det samme som å si at dette er noe dritt, sier Hillestad og legger til:

- Det er ikke stort mer verd enn plasten og pappen det er pakket inn i.

Erik Hillestad

• Norsk plateprodusent, født 12. desember 1951 i Oslo.

• Daglig leder av Kirkelig Kulturverksted, som han startet i 1974.

• Har produsert plater med artister som Bjørn Eidsvåg, Carola, Kari Bremnes, Sigvart Dagsland og Sondre Bratland.

• Tekstforfatter for en rekke artister. Mottok Spellemannprisen 1982, Fritt Ords Honnør 1992 og Petter Dass-prisen 1996.

Han synes det er verre enn å stjele musikk på nettet.

Verre enn å stjele - Det er ille at folk stjeler musikk på nettet. Men det er mye verre at artister og plateselskap devaluerer seg selv og erklærer at musikk skal være så billig at du nesten ikke merker at du kjøper den, sier Hillestad.

Bransjestedet Ballade har også bitt seg merke i det krasse utfallet fra lederen av kulturbastionen Kirkelig Kulturverksted.

Tre av landets mest profilerte artister har henvendt seg til varekjeder som Coop får å nå ut med sine produkter til flest mulig. Ferske utgivelser med Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen med Kork og Bjørn Eidsvåg kan du nå få for mindre enn en hundrings.

Som å pisse i buksa Erik Hillestad er en respektert aktør i platebransjen, og det blir lagt merke til når han tordner mot dumpingen:

- Nå har enkelte plateaktuelle begynt å bli så desperate for å komme på nye salgstiltak at de pisser i buksa for å holde varmen. Det foregår ved at de hopper over alle tradisjonelle salgsledd og legger musikken sin i bunker på Coop og Rema til spottpris.

<strong>VERRE ENN TYVERI:</strong> Verre enn at folk stjeler på nett, mener Erik Hillestad og prisdumpngen. Kirkelig Kulturverksted 

Foto: Tommy Fossum
VERRE ENN TYVERI: Verre enn at folk stjeler på nett, mener Erik Hillestad og prisdumpngen. Kirkelig Kulturverksted Foto: Tommy Fossum Vis mer

Han hevder at det undergraver de få som er igjen til å satse på salg av musikk, og dermed går de enda en omdreining i den nedadgående spiralen musikkbransjen.

Eidsvåg tar igjen Hillestad nevner ingen ved navn, men det er ikke vanskelig å se hvem han slenger storslegga mot. Bjørn Eidsvåg har allerede følt seg truffet, og svarer friskt tilbake på Twitter:

- Erik Hillestad sier at jeg kun tenker på egen lommebok, da vil jeg minne han på da jeg frasa meg royalties fordi at KKV skulle overleve.

Eidsvåg mener at Erik Hillestad i stedet for å kritisere, heller bør se og lære av andre å selge plater:

- Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted kan lage gode plater, men det kan være de har noe å lære når det gjelder å selge dem, sier Eidsvåg på Twitter.

<strong>SPOTTPRIS:</strong> Også Kurt Nilsen selger seg til spottpris, hevder Erik Hillestad. Foto:  Jørn H.Moen/Dagbladet
SPOTTPRIS: Også Kurt Nilsen selger seg til spottpris, hevder Erik Hillestad. Foto: Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer
<strong>NOE Å LÆRE:</strong> Bjørn Eidsvåg svarer Hillestad på Twitter og mener han har noe å lære av andre. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
NOE Å LÆRE: Bjørn Eidsvåg svarer Hillestad på Twitter og mener han har noe å lære av andre. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer