- Det ser ut som hun kommer rett fra en japansk tegneserie

I morgen står rapperen Nicki Minaj på scena i et fullsatt Oslo spektrum.

SIRKUS MINAJ:  Lørdag står Nicki Minaj på scena i et fullsatt Oslo Spektrum. Foto: Stella Pictures
SIRKUS MINAJ: Lørdag står Nicki Minaj på scena i et fullsatt Oslo Spektrum. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): I morgen kommer den fargerike rapperen til et fullsatt Oslo Spektrum.

Minaj ble kjent gjennom musikknettstedet MySpace, og har på kort tid jobbet seg opp til å bli en av verdens mest kjente kvinnelige rappere.

Likevel er hun nok like kjent for sin tegneserielignende klesstil enn hun er for sine låter.

EI DAME, MANGE STILER:  Da Minaj var i New York city i april var håret lyserosa. Foto:  Brad Barket/Getty Images/AFP
EI DAME, MANGE STILER: Da Minaj var i New York city i april var håret lyserosa. Foto: Brad Barket/Getty Images/AFP Vis mer

Blant annet har hun dukket opp med lilla hår, et skjørt på lengde med et pannebånd og neongule fuskpels-støvletter.

- Grusom - Jeg elsker stilen hennes. Den er så grusom at den er morsom. Det ser ut som hun kommer rett fra en japansk tegneserie. Jeg hadde elsket garderoben hennes da jeg var seks år, sier moteansvarlig i Dagbladet, Hege Varsi.

Hun mener den markante stilen er svært viktig for artisten Minaj, og syns det er viktig at noen tør å skille seg ut.

- Hun får ekstra mye oppmerksomhet på grunn av stilen, som er verdifullt. I tillegg tror jeg hun får mange fans bare fordi de digger hvordan hun ser ut, sier Varsi.
   Alter-ego Minaj, som er født Onika Tanya Maraj, har tidligere fortalt at hun fant på artistnavnet som en måte å slippe unna sin alkoholiserte fars krangling med moren da hun vokste opp i Queens i New York.

- For å unslippe kranglingen, forestilte jeg meg at jeg var en ny person. «Cookie» var min første identitet, og den ble med meg lenge. Så gikk jeg videre til «Harajuki Barbie» og så til «Nicki Minaj», har hun fortalt New York Magazine.

FARGERIK:  Nicki Minaj er ikke redd for å bruke farger. - Den er så grusom at den er morsom, sier moteansvarig i Dagbladet, Hege Varsi. Foto: Stella Pictures
FARGERIK: Nicki Minaj er ikke redd for å bruke farger. - Den er så grusom at den er morsom, sier moteansvarig i Dagbladet, Hege Varsi. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Fantasien var min virkelighet. Jeg må ha vært en jævlig irriterende liten jente, sier hun åpenhjerlig.

Kyllingvinger på hotellrommet Ved siden av å være kjent for sine mange identiteter, sin ville klesstil og den rappe kjeften, har Minaj tidligere blitt omtalt for sin noe lange «rider»-liste.

Ifølge Daily Mail er hennes vanligste ønsker i forbindelse med konserter at det finnes godt med duftlys, to dusin - for å være eksakt - hvite roser, flaskevann og halspastiller.

Og lista fortsetter. Minaj vil nemlig også ha toast, belgiske vaffler, jordbær, juice, frukt - og en «bøtte» med friterte kyllingvinger, ost og kalde kjøttretter. Derfor trenger hun selvfølgelig også et sett med sølvtøy.
   Unik rapper Men det er noe mer med den Trinidad-fødte Minaj. Etter albumet «Pink Friday: Roman Reloaded» som kom i april, er Dagblad-anmelder Sigrid Hvidsten klar på at stjerna er et unikum når det kommer til tvister og rim.

- Hun er en ekstraordinær rapper, en ordsmed med unik frasering. Hun vrir og vrenger på ord og uttrykk, av og til slik at du sitter igjen og tenker «det var helt rått!», sier Hvidsten og fortsetter:

LUKSUS-KOSTYME:  I februar dukket Minaj opp i en spesialsydd kreasjon fra Versace på Grammy Awards. Foto: Stella Pictures
LUKSUS-KOSTYME: I februar dukket Minaj opp i en spesialsydd kreasjon fra Versace på Grammy Awards. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Hun kjører jo litt av den samme overdådige galskapen som Lady Gaga i stil. De konkurrerer jo nesten om å ta den helt ut.

Hvidsten legger ikke skjul på at Minaj er god med ord, og derfor fortjener medaljen som en av verdens beste kvinnelige rap-artister.

- Hun ønsker å være «mainstream», å ha hits. Det var kanskje litt for mye pop på den siste skiva for min del. Men hun er en utrolig spennende rapper. Jeg driter egentlig i klesstilen hennes, det er ikke den jeg er fascinert av, jeg er opptatt av hvordan hun rapper, sier Hvidsten.
Utsolgt I et intervju med engelske Channel 4 sier Minaj at hun gleder seg over sitt nyeste album.

- Jeg er så stolt av dette albumet. Jeg føler at det er er så tøft som det kan bli, men fortsatt så ekte. Jeg føler det er et akkurat det jeg ser etter i andre gode album, sier hun.

BARBIE:  Med lykketroll-strømper og Barbie-skjørt poserer Nicki Minaj i London i april. Foto: AP Photo/Jonathan Short
BARBIE: Med lykketroll-strømper og Barbie-skjørt poserer Nicki Minaj i London i april. Foto: AP Photo/Jonathan Short Vis mer

- Endelig gjør jeg noe i karrieren min som jeg helt og holdent kan stå bak, legger hun til.

Første gang i Norge
Og det er ikke få som vil se Minaj når hun nå står på en norsk scene for første gang. 

- Konserten er utsolgt. Vi hadde igjen én billett torsdag morgen. Billettene har gått jevnt og trutt ut etter de kom for salg, og de siste forsvant denne uka, sier Leif Knashaug, project manager i Live Manager.

Turneen fortsetter videre til Danmark med konsert i Falkoner Theatre på mandag.

BLE BRÅK:  Under Super bowl opptrådde Minaj (til venstre) sammen med Madonna og rapperen M.I.A. da M.I.A. viste fingeren fra scena ble det bråk. Foto: Stella Pictures
BLE BRÅK: Under Super bowl opptrådde Minaj (til venstre) sammen med Madonna og rapperen M.I.A. da M.I.A. viste fingeren fra scena ble det bråk. Foto: Stella Pictures Vis mer