BYGGER FLERE BOLIGER: Det har blitt bygget flere studentboliger med denne regjeringen enn da Arbeiderpartiet styrte, skriver Adrian Smith Stenberg fra FpU. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BYGGER FLERE BOLIGER: Det har blitt bygget flere studentboliger med denne regjeringen enn da Arbeiderpartiet styrte, skriver Adrian Smith Stenberg fra FpU. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Utdanning:

Det siste studenter trenger er et handlingslammet Arbeiderparti

Med Arbeiderpartiet får studenter løfter. Med Fremskrittspartiet får studenter handling.

Meninger

Arbeiderpartiet lover gull og grønne skoger i et innlegg 8 juli. Ap har imidlertid et forklaringsproblem. Deres tomme løfter er overflødige ettersom Fremskrittspartiet innfrir gang på gang i regjering. FrP satser på studentene, med Ap sto det stille.

Fremskrittspartiet bygger dobbelt så mange boliger som Arbeiderpartiet.

Det er gledelig at Viljugrein er enig med FrP om å bygge flere studentboliger. Problemet er at Arbeiderpartiet ikke engang klarte å bygge 1’000 boliger årlig sist de regjerte. Ap brøt lovnaden om et løft for studentboliger i både 2005 og 2009, og fortsetter å komme med valgflesk. FrP innfridde på første forsøk og doblet antallet. Det er tydelig at stortingsvalget nærmer seg for Ap.

Fremskrittspartiet satser på studenter fordi det er en lønnsom investering for fremtiden. Det er kunnskap som løser morgendagens utfordringer. Det er kunnskap Norge skal leve av. Da må studentboliger prioriteres. Videre har studenter det bedre med Fremskrittspartiet enn Arbeiderpartiet.

Foto: Andreas Brännström
Foto: Andreas Brännström Vis mer

Arbeiderpartiet brøt løftet om 11 måneders studiestøtte helt siden 2005. Takket være H/FrP-regjeringen er 11 måneders studiestøtte nå blitt en realitet. Der Arbeiderpartiet gir studenter tomme løfter gir Fremskrittspartiet studenter penger på konto. Studenter merker en forskjell på hvem som styrer landet. I tillegg gir Fremskrittspartiet studenter skattelettelser.

Det merkelige er at Ap mener FpU satser på de rikeste. Frikortgrensen er økt til 55’000 kroner. Studenter kan nå tjene ytterligere 15’000 kroner skattefritt enn da Arbeiderpartiet styrte. Det er penger som hjelper godt i hverdagen. Hvis Ap mener studenter er de rikeste så viser det nok en gang Aps mangelfulle forståelse for studenters hverdag.

Ap fortsetter å gjøre det eneste de kan, nemlig sverte FrP. Ap burde heller juble for at studenter har fått en regjering som gir flere studentboliger, økt stipend og lavere skatt.

Det siste studenter trenger er en ny regjering med Arbeiderpartiet. Det innebærer kun flere tomme løfter. Med Fremskrittspartiet, derimot, blir det flere og billigere studentboliger, økt studiestøtte og økt frikortgrense.

Der Arbeiderpartiet prater handler Fremskrittspartiet.