LEDER

Det sitter langt inne å kritisere sine egne. Sivs oppgjør har kostet

Siv Jensen har slått ned en grensestolpe.

FORTJENER ANERKJENNELSE: Siv Jensens Facebook-innlegg mot hets i sosiale medier fortjener anerkjennelse.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORTJENER ANERKJENNELSE: Siv Jensens Facebook-innlegg mot hets i sosiale medier fortjener anerkjennelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Partileder Siv Jensen i Frp publiserte søndag kveld en tekst på sin Facebook-vegg som har skapt enormt engasjement, og som fortjener anerkjennelse. Hun tar et oppgjør med hets og sjikane i sosiale medier, og nevner spesifikt hetsen mot MDG-politiker Lan Marie Bergs ufødte barn, og karakteristikken av statsminister Erna Solberg som «landssviker». I tillegg trekker hun fram truslene og vandaliseringen av justisminister Tor Mikkel Waras hjem, og stemplingen av «folk i og utenfor Frp» som rasister. En kan gjerne si at det bør være selvsagt at landets finansminister skal ta avstand fra slikt. Ser man reaksjonene hos de mange hundre som har kommentert innlegget hennes, skjønner vi likevel at utspillet ikke bare gir støtte og bifall. Det koster henne også betydelige mengder politisk kapital.

Siv Jensen veksler inn noe av sin popularitet i deler av velgermassen, i kampen for et mer skikkelig ordskifte. Det bør flere gjøre, og det bør gjøres oftere. Blant annet av representanter i hennes eget parti. Jensen tar i innlegget også et oppgjør med ordbruken hos politiske motstandere, men det som slår hardest er at Facebook-innlegget kunne leses som en direkte beskjed til deler av partiets velgerbase - og til konkrete partikolleger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer