- Det sivile samfunnet invaderes og militariseres

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange snakket fra sitt asyl i London.

I SKYGGEN AV SNOWDEN: Julian Assange ble intervjuet på South by Southwest-konferansen i Texas, via Skype. Foto: Jan Omdahl
I SKYGGEN AV SNOWDEN: Julian Assange ble intervjuet på South by Southwest-konferansen i Texas, via Skype. Foto: Jan Omdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

AUSTIN, TEXAS (Dagbladet): Etter at varsleren Edward Snowden sto fram med sine sjokkerende avsløringer av den omfattende overvåkingsvirksomheten til USAs National Security Agency (NSA), er det blitt stillere om den allerede omstridte Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange.  

Men i dag dukket han opp på South by Southwest (SXSW)-konferansen i Austin, Texas, rockbransjetreffet som rant ut over sine bredder og ble et av verdens viktigste møtesteder for innovatører, kremmere, kreatører og assorterte bullshitartister innenfor musikk, internett og film.

Assange var dog bare til stede i virtuell utgave via Skype, i et videointervju på en temmelig vaklevoren linje fra hans ufrivillige diplomatiske asyl i Ecuadors ambassade i London.

- Det er all signalspaningen rundt ambassaden som gjør nettet ustabilt, sa Assange. Det var uklart om han spøkte.

Ved siden av et enormt antall fordrag, seminarer og paneldebatter om hvordan nettet skal fortsette å forandre verden, er overvåking og personvern et dystert gjennomgangstema under årets konferanse. Et nøkkeltema er hva teknologene selv kan gjøre for å ta nettet tilbake fra overvåkerne. Men journalister og varslere florerer også. Ved siden av Assange snakker blant andre Edward Snowden via satelitt fra Moskva på mandag, mens hans mediesamarbeidspartner Glenn Greenwald intervjues fra Brasil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer