DEBATT

Stipendkomiteene:

Det skal bare være kunstnere i stipendkomiteene

Stipendordningens legitimitet styrkes når hele kunstnerbefolkningen er valgbare til komiteene

UTELUKKENDE KUNSTNERE: Komiteenes arbeid skal også i fremtiden baseres på kunstfaglige vurderinger og det skal kun oppnevnes kunstnere. Det ligger helt fast, skriver kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UTELUKKENDE KUNSTNERE: Komiteenes arbeid skal også i fremtiden baseres på kunstfaglige vurderinger og det skal kun oppnevnes kunstnere. Det ligger helt fast, skriver kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skriver på lederplass 1. desember at jeg er forblindet av konspirasjonsteori og har en seiglivet mytetenkning om kameraderi. Intet mindre. Disse motivene tillegges jeg fordi jeg lar Utvalget for statens kunstnerstipend gjøre en justering av oppnevningsprosedyren for stipendkomiteene.

Forslaget som har skapt debatt blant enkelte av kunstnerorganisasjonene er fremmet av et enstemmig Utvalg, hvor også to av fem medlemmer representerer kunstnerbefolkningen. Det er deres forslag jeg nå imøtekommer, nemlig at oppnevning av stipendkomiteene foretas av Utvalget etter innstilling fra kunstnerorganisasjonene.

Jeg håper vi ikke kommer i en situasjon der stortinget overprøver et av våre fremste armlengdes-organer i en sak som de burde råde over selv.

Vi ønsker å styrke kunstnernes og Utvalgets autonomi, men det deler av Stortinget har varslet er at de vil overprøve Utvalget for Statens kunstnerstipend – et utvalg som er satt til å ivareta kunstnernes interesser og forvalte over 300 millioner kroner på vegne av staten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer