SPENT PÅ FORTSETTELSEN:Munch-arving Elisabeth Munch-Ellingsen har ventet lenge på denne dagen. Hun og resten av Munch-familien er svært opprørt over den lange prosessen rundt Munch-museet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
SPENT PÅ FORTSETTELSEN:Munch-arving Elisabeth Munch-Ellingsen har ventet lenge på denne dagen. Hun og resten av Munch-familien er svært opprørt over den lange prosessen rundt Munch-museet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

-Det skulle bare mangle

Familien Munch har ventet lenge på denne dagen.

(Dagbladet): - Dette er utrolig gode nyheter, sier en tydelig glad Elisabeth Munch-Ellingsen.

Familien Munch har lenge forsøkt å få i gjennom det som Dagbladet i dag bringer. At kulturminister Hadia Tajik blar opp millioner til nytt Munch museum.

- Vi skrev brev til henne i fjor, og oppfordret henne til å ta et statlig ansvar. At dette nå skjer er en fantastisk glede, sier Munch-familiens talsperson til Dagbladet.

Familien er slitne Kulturminister Hadia Tajik krever enighet rundt museets beliggenhet før pengene kommer på bordet. Debatten rundt hvor museet skal ligge, begynte under Trond Giskes periode som kulturminister, og pågår fortsatt.

Konflikten tilspisset seg ytterligere under Anniken Huitfeldt. Det er først nå en kulturminister, med staten på laget, sier ja til å bidra med pengestøtte og organiseringshjelp til et nytt Munch-museum.

Familien Munch er slitne av prosessen.

- Vi vil ha Lamda, uten tvil. Det er en beslutning som er tatt på bakgrunn av en internasjonal arkitektkonkurranse. Det er det stedet museet kan realiseres raskest, i tillegg har bygget en fantastisk beliggenhet, og kan dra nytte av besøket i Operaen. Tøyen er et lite egnet sted å ha det, sier Munch Ellingsen.

- Det skulle bare mangle Hun er ikke redd for at kritikerne skal få rett i at det kraftige sollyset kan ødelegge bildene.

HVOR SKAL MUSEET LIGGE?: Hadia Tajik kommer på banen i den betente Munch-saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HVOR SKAL MUSEET LIGGE?: Hadia Tajik kommer på banen i den betente Munch-saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Nei, jeg har tiltro til at de beste avgjørelser for kunsten er tatt. Astrup Fearnley-museet er jo nettopp bygd, og de har ikke mindre vindusflater der. Nei, jeg er ikke redd for at kunsten blir skadet, sier Munch-Ellingsen og fortsetter:

- Dette må være den beste dagen siden debatten begynte å skli ut. Men det skulle bare mangle at ikke Tajik la penger på bordet. Nå har hun strukket fram hånden, så nå må resten av politikerne for alvor vise hva de duger til, å komme til enighet. Jeg gleder meg til samlingen skal restaureres, flyttes, og vises frem slik den fortjener. Jeg håper dette er starten på slutten av en altfor lang og ødeleggende sak, sier Munch Ellingsen.