Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det skulle jo virkelig tatt seg ut om jeg sto naken på ei juleplate

Tone Damli har kledd på seg til jul.

OMSVØPT AV ULLGENSER: Det har skapt oppstuss når Tone Damli har kneppet opp olashortsen i forbindelse med tidligere utgivelser. Nå poserer hun med tjukk ullgenser. Foto: Alex Herron Eccentric Music / Sony Music
OMSVØPT AV ULLGENSER: Det har skapt oppstuss når Tone Damli har kneppet opp olashortsen i forbindelse med tidligere utgivelser. Nå poserer hun med tjukk ullgenser. Foto: Alex Herron Eccentric Music / Sony Music Vis mer

(Dagbladet). På denne tiden i fjor gikk Tone Damli (26) svanger med sin førstefødte, den nå syv måneder gamle Billie Aaberge Foss.

I år er det imidlertid hennes første julealbum som skal forløses. Albumet har fått navnet «Di første jul» og er tilegna den lille datteren. 

- Billie er i tankene mine hele tiden, uansett hva jeg driver med. Hun er en så stor del av mitt liv. Og dette blir hennes første jul, noe som blir spesielt. Derfor dediserer jeg plata til henne, forteller Tone Damli til Dagbladet.

Brant innvendig Det er Torbjørn Dyrud som har skrevet teksten til tittellåta, som fungerer som en ode til Billie.

- Han tok meg fullstendig på senga. Det var som om at ordna var revet ut av hjertet mitt. Det var mine følelser som var plassert på arket og i melodien. Det traff meg veldig hardt. Da jeg da sto i studio og skulle synge denne låten, så sto jeg med klump i halsen. Man blir veldig følsom som mor, og i alle fall når det kommer til temaet barn. Jeg har aldri sunget en låt som har brent så mye innvendig, forteller Damli.

Da Tone Damli viste litt hud i musikkvideoen til singelen «Look Back» i 2012, ble hun beskyldt for å ty til billige nakentriks. Denne gangen poserer hun med en tjukk ullgenser på promobildene.

- Er det ikke godt å se meg med klær på? Det er helt klart at det er et gjennomtenkt valg at jeg står med en tjukk genser, for det skulle jo virkelig tatt seg ut om jeg sto naken på ei juleplate, sier artisten og ler.

JULETONER: Tone Damli gleder seg til den første jula med egen familie. Hun er opptatt av å skape juletradisjoner for dattera Billie. Jula blir feiret hos kjærsten Markus Foss' famile på Østlandet, før turen går til Thailand i romjula. Men først gir hun ut juleplate.  Foto: Øistein Norum Monsen
JULETONER: Tone Damli gleder seg til den første jula med egen familie. Hun er opptatt av å skape juletradisjoner for dattera Billie. Jula blir feiret hos kjærsten Markus Foss' famile på Østlandet, før turen går til Thailand i romjula. Men først gir hun ut juleplate. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Les større intervju med Tone Damli i Dagbladet Pluss.

Juletradisjoner - Hvilke tanker gjør du deg om kroppspress hos unge jenter og hvordan du fungerer som et forbilde for mange?

- Jeg ønsker å fronte en sunn livstil, men jeg er ikke noen fanatiker. Jeg har et sunt og balansert kosthold. Jeg håper at jeg er et godt forbilde. Men av og til får jeg jo høre at jeg ikke er det, og da blir jeg litt frustrert fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre. Men jeg er enig i at det er hysterisk der ute. Jeg har kjent selv på kroppspresset tidligere, men ikke så mye nå. Nå er det i så fall jeg selv som presser meg, ikke andre. Jeg har blitt mer avslappet. Og etter å ha vært gravid og gått opp alle de kiloene, så har jeg i alle fall følt meg som ei fjær etter å ha fått vekk den magen, sier Damli.

Nå gleder Damli seg til den første jula med egen familie. Selve julaften blir feiret på Østlandet med familien til kjæresten Markus Foss, før turen går til Thailand i forbindelse med farens 60-årsdag i romjula.

- Billie er jo for lita til å skjønne  hva jul er, men jeg har lyst å allerede fra nå av lage hyggelige juletradisjoner som en familie. Ting vi kan bygge videre på og gjøre til en hyggelig greie for henne, sier Damli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling