SKAL UTBEDRES: Lucille Ball-statuen som omtales som en drita zombie. Foto: NTB Scanpix
SKAL UTBEDRES: Lucille Ball-statuen som omtales som en drita zombie. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det skulle være en hyllest til komiker-legenden. Nå beklager kunstneren at den ble så skummel

Forestiller Lucille Ball.

(Dagbladet): Den skulle være hjembyens hyllest til Lucille Ball (1911-1989).

Men statuen som er reist i Celoron, helt vest i staten New York, har i fem år fått fans av komikerlegenden til å skrike av frykt, ifølge Syracuse-avisa The Post-Standard.

Etter at Facebook-gruppa We Love Lucy! Get Rid of the Statue! fikk over 8000 medlemmer beklager nå kunstneren, og tilbyr seg å fikse på statuen uten ekstra omkostninger, melder The Hollywood Reporter.

- Jeg tar fullt ansvar for «Scary Lucy», selv om det på ingen måte var min hensikt å skjende hennes minne på noen måte, skriver kunstner Dave Poulin i et åpent brev.

Statuen av skuespilleren som ble allemannseie i USA på 50-tallet gjennom populære tv-serier som «We Love Lucy», ble i sin tid finanisert av private entusiaster.

Men kritikerne har ment at den likner mest på «en drita zombie som skremmer hele befolkninga», eller, som en kommentator i Buffalo News formulerte det, en statist fra tv-serien «The Walking Dead».

- Helt siden avdukingen har jeg vært skuffa over hvordan det endte opp, og jeg har alltid ment at det er min mest urovekkende statue, langt fra Lucys skjønnhet og mine evner som skulptør. I ettertid er det klart at den aldri skulle vært støpt i bronse og offentliggjort, mener Poulin.

FOLKEKJÆR: Lucille Ball ble kjent gjennom en rekke tv-serier på 50- og 60-tallet. Foto: NTB Scanpix
FOLKEKJÆR: Lucille Ball ble kjent gjennom en rekke tv-serier på 50- og 60-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer