Det skulle vært forbudt å selge spill som dette

«The Grudge»-spillet er skrekkelig dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||OM JEG HADDE bestemt hvor mye spalteplass vi skulle gitt «Ju-On - The Grudge», ville anmeldelsen min sluttet her.

Den eneste grunnen til at jeg har orket å spille spillet, er for å kunne strekke ut en advarende hånd til dere — for dette er det verste tidssløseri verden har opplevd siden svenskene bygde Wasa-skipet. «The Grudge» setter nemlig en ny standard for hva elendige spill kan være.

Det er en groteskt uinteressant historie inni der en plass som binder sammen de få banene like godt som limstifter binder sammen metall, men spillet går i hovedsak ut på å rusle helt fenomenalt sakte rundt i diverse hus og la spillet kaste billige «BØ»-momenter mot deg hvert femte sekund. Det er alt du gjør.

OG HERRE FRED, jeg trodde bunnen var nådd når «Scribblenauts» hadde et av tidenes verste kontrolloppsett, men her er lista lagt så lavt at du må ha spade for å i det hele tatt finne den.

De forskjellige karakterene du kontrollerer gjennom spillet styres ved å peke med Wiimoten mot høyre eller venstre, samt holde inn B-knappen for å gå, men pekeren er ulidelig laggete og treg. Samtidig sliter selve spillmotoren med å vise den fæle grafikken, noe som gjør at alt hakker voldsomt til tider.

Som en ren bonus, liksom.

SOM JEG NEVNTE er gangfarten helt uforståelig satt til under ett skritt per sekund. Det tar bokstavelig talt et halvt minutt å komme seg opp og ned en trapp.

Dette er en så idiotisk falsk måte å klemme noen stakkars ekstra minutter ut av spillet på , og enda verre er det at du må tusle frem og tilbake gjennom de samme områdene for å samle nøkler til låste dører i hytt og gevær. Og likevel er hele spillet over på under to timer!

Batterier må du også ha. Går lommelykta (som forøvrig har en evne til å lyse opp ting på linje med en laserpeker) tom, er spillet over. Det samme skjer dersom du taper en av nærkampene med et av spillets få fiender. Her trengs det bare litt åndsfraværende risting med kontrolleren for å slippe unna, så faren for å se «game over»-skjermen er minimal.

DE NEVNTE SKREMMESEKVENSENE er såpass innpåslitne at det er trist å tenke på at hele spillet er bygd opp rundt dem.

Joda, vi skvatt godt de første gangene hele bildet plutselig skiftet til et hylende ansikt, og den første gangen noe kom hoppende ut fra ingensteds, men alt dette mister hele det viktige overraskelsesmomentet når det skjer igjen og igjen og igjen og igjen.

At flesteparten av dem rett og slett ikke er skumle burde fått noen alarmbjeller til å ringe i hodet til utviklerne. Hva tenkte de på da de programmerte en kortstokk til å sprute mot skjermen? Skal det være skummelt?!

PÅ COVERET TIL SPILLET står det et sitat fra en viss T. Kanazawa; «You'll jump, laugh and cry .. perfect fun!».

NEI NEI NEI!! Dette er ikke perfect fun!! Jeg kan ikke få kjeftet nok på utvikler Feelplus for dette katastrofale makkverket av et spill.

Jeg kan ikke få kjeftet nok på Rising Star Games som gir ut faenskapet her i Europa. Og jeg kan ikke få kjeftet nok på meg selv som i det hele tatt spilte det.

KORT OPPSUMMERT:

PLUSS: Greit, det var litt artig å skvette et par ganger i starten.

MINUS: Men så raser alt ned en skrent. ALT er elendig her.?

JEG HATER DETTE SPILLET mer enn jeg hater klovner, køsnikere og tv-lisensen. Jeg takler ikke en gang å hive DVD-platen inn i mikroen for å la den slippe lidelsen av å ha et så dårlig spill trykt på seg.

At spillet lanseres til 599 kroner er så hinsides at jeg får leddvansker i albuen og liggesår i panna av alle panneklaskene jeg har utført i mitt forsøk på å runde spillet.

Jeg fatter og begriper ikke hvorfor jeg i det hele tatt inviterte kompiser over for å spille det med meg, hvorfor jeg poppa popcorn og hvorfor jeg skrudde ned lyset og økte volumet for å helt forgjeves prøve å skape stemning.

Når den største moroa spillet gir er når den ene kompisen min sammenlignet spillets erkefiende med dodraugen er det aller meste sagt.

Det skulle vært forbudt å selge spill som dette

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer