«Game of Thrones»

Det spilles store mengder rød væske i «Game of Thrones» - nå får fansen sin egen vin

HBO har inngått samarbeid med en vingård i California.

DRIKKFELDIG: Tyrion Lannister i Game of Thrones er glad i vin. Karakteren spilles av Peter Dinklage. Foto: HBO
DRIKKFELDIG: Tyrion Lannister i Game of Thrones er glad i vin. Karakteren spilles av Peter Dinklage. Foto: HBOVis mer

(Dagbladet): «That’s what I do: I drink and I know things», skryter «Tyrion Lannister» (Peter Dinklage) i tv-suksessen, «Game of Thrones».

Gjennom seks sesonger av verdens største tv-serie er det Tyrion, av den adelige slekten Lannister, som er spesielt kjent for å nyte vin i store mengder. På pallplassen under er det nærliggende å tro at storesøster «Cersei Lannister» vakler.

Naturligvis, heller ikke i bøkene til universets opphavsmann, forfatter George R.R. Martin, sparer de krigerske adelsfamiliene på edle dråper.

Nå tar imidlertid kabelselskapet og strømmegigant, HBO, grep for å gi tilhengerne av både bøker og serie en egen vinserie å nippe til mens intens krig, dramatikk og mellommennesklige intriger utspiller seg foran dem, melder Entertainment Weekly.

De har nemlig inngått et samarbeid med vingården Vintage Wine Estates i Santa Rosa, California om å lage en selvtitulert «Game of Thrones»-vin.

En rød Cabernet sauvignon og en hvit Chardonnay er valgmulighetene, forteller en HBO-direktør til Entertainment Weekly.

- Disse vintypene vil definitivt være et supplement til fan-opplevelsen når kampen om Jerntronen trappes opp i de siste sesongene, sier Jeff Peters.

Fra før har også HBO lisensiert ut forskjellige typer øl sammen med det amerikanske bryggeriet Ommegang.

Dagbladet oppfordrer selvfølgelig alle til å nyte eventuelle enheter med måte. Det spilles nok rød væske i «Game of Thrones» som det er.

Under kan du lese Dagbladets recap av årets sesongfinale (sesong 6). Klikker du deg inn finner du også lenker til resten av gjennomgangene.

Sesong 7 er ventet i løpet av 2017.