- Det stikker litt inni meg

Kaizers la ut hele den nye skiva på MySpace.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kaizers Orchestra er klare med sitt fjerde studioalbum, «Maskineri». I dag er hele plata lagt ut på bandets ferske MySpace-side. Du kan med andre ord høre skiva gratis så mange ganger du vil - og det ei uke før CD\'n kommer i handelen.

- Jeg må innrømme at det er med en viss ambivalens. Det stikker litt et eller annet sted inni meg, sier bandets gitarist og grunnlegger Geir Zahl (32).

- Samtidig som det føles feil, føles det også rett. Fordi det er nye tider, og man må oppnå folks gunst og vekke deres nysgjerrighet for å få solgt plater, sier han.

- Fans kjøper plata

Kaizers er ikke det første norske bandet som legger ut et helt nyinnspilt album mot å få profilering som «ukas band» på den norske delen av det sosiale nettverket. Tidligere har Madrugada gjort det samme, med sitt selvtitulerte siste album.

Stuntet varer til midten av neste uke, før en del av låtene fjernes igjen.

- Tidligere kunne man selge plater på bakgrunn av en single og det folk eventuelt hørte ved en gjennomlytting i platebutikken. Slik er det ikke lenger, men vi er fortsatt avhengig av å selge en del eksemplarer for å få lage ei ny plate. Det koster jo faktisk en del å lage dem sier 32-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer