Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det storslåtte krimeposet fra Hebridene skuffer til slutt

Men ikke fordi det er så dårlig.

VÆRBITT LANDSKAP: Isle of Lewis, en del av øygruppen Ytre Hebridene, er hjem for Peter Mays kritikerroste krimtrilogi. Foto: NTB SCANPIX
VÆRBITT LANDSKAP: Isle of Lewis, en del av øygruppen Ytre Hebridene, er hjem for Peter Mays kritikerroste krimtrilogi. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Sjelden har jeg gledet meg sånn til en bok som til avslutningen på Peter Mays krimtrilogi fra Isle of Lewis. Men det går som det ofte gjør med altfor store forventninger. Jeg blir skuffet.

Ikke fordi «Lewisbrikkene» er dårlig, men fordi den blir en litt for triviell avslutning på dette storslåtte krimeposet fra de værbitte Ytre Hebridene.

«Lewisbrikkene» åpner på samme creepy vis som de to foregående. Etter en fryktelig storm – det er mye vær i disse bøkene – har en hel innsjø forsvunnet. Et fly kommer til syne. I førersetet sitter restene av et menneske. Det er Roddy, sin tids mest kjente keltiske rockestjerne, som forsvant på mystisk vis sytten år tidligere.

To parallelle historier

Roddy var venn av gjennomgangsfiguren Fin Mcleod. I første bok vendte den tidligere etterforskeren i Edinburgh-politiet tilbake til sin barndoms øy, martret av sorg over at hans lille sønn omkom etter å ha blitt påkjørt av en ukjent sjåfør. I løpet av «Svarthuset» og «Lewismannen», som begge kom på norsk i fjor, finner Fin tilbake til sin ungdoms kjærlighet, og oppdager at han har en sønn og et barnebarn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?