Anmeldelse: Peter May, Lewisbrikkene

Det storslåtte krimeposet fra Hebridene skuffer til slutt

Men ikke fordi det er så dårlig.

VÆRBITT LANDSKAP: Isle of Lewis, en del av øygruppen Ytre Hebridene, er hjem for Peter Mays kritikerroste krimtrilogi. Foto: NTB SCANPIX
VÆRBITT LANDSKAP: Isle of Lewis, en del av øygruppen Ytre Hebridene, er hjem for Peter Mays kritikerroste krimtrilogi. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sjelden har jeg gledet meg sånn til en bok som til avslutningen på Peter Mays krimtrilogi fra Isle of Lewis. Men det går som det ofte gjør med altfor store forventninger. Jeg blir skuffet.

Ikke fordi «Lewisbrikkene» er dårlig, men fordi den blir en litt for triviell avslutning på dette storslåtte krimeposet fra de værbitte Ytre Hebridene.

«Lewisbrikkene» åpner på samme creepy vis som de to foregående. Etter en fryktelig storm – det er mye vær i disse bøkene – har en hel innsjø forsvunnet. Et fly kommer til syne. I førersetet sitter restene av et menneske. Det er Roddy, sin tids mest kjente keltiske rockestjerne, som forsvant på mystisk vis sytten år tidligere.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer