Atle Antonsen i «En handelsreisendes død»

- Det største jeg noen gang gjør på en teaterscene

Spiller de to siste dagene i Willy Lomans liv.

TRAGEDIE: Atle Antonsen debuterer 20. januar på Nationaltheatret med den moderne klassikeren «En handelreisendes død» - her sammen med Laila Goody som spiller hans kone, og teaterregidebutant Trond Espen Seim. Foto: Anders Grønneberg
TRAGEDIE: Atle Antonsen debuterer 20. januar på Nationaltheatret med den moderne klassikeren «En handelreisendes død» - her sammen med Laila Goody som spiller hans kone, og teaterregidebutant Trond Espen Seim. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er en rolle jeg kommer krypende og ydmyk til. Det er også en rolle jeg ikke kunne si nei til, sier skuespiller, standup-er og komiker Atle Antonsen (48).

Det er skuespiller Trond Espen Seim som får sin teaterregidebut med klassikeren «En handelsreisendes død» av dramatikeren Arthur Miller - hans hovedverk som settes opp på Nationaltheatrets hovedscene på nyåret.

- Hadde ikke drømt om

- Det er et av de store teaterstykkene i vår tid. Jeg ser mye teater og er veldig opptatt av det. At jeg kulle få en så stor rolle i et klassisk stykke på Nationaltheatret, er ikke noe jeg har gått å drømt om, sier Atle Antonsen.

«En handelsreisendes død» regnes som et av etterkrigstidens de virkelig store dramatiske verk.

- Jeg spiller de to siste dagene i Willy Lomans liv. Han er en middelmådighet med altfor store ambisjoner utfra sine forutsetninger, og trekker hele familien med seg ned i drømmen om å bli noe, sier han.

Begjær etter status

Han synes det er vågalt av sin gode venn, regissørdebutant Trond Espen Seim, å la ham få hovedrollen som Willy Loman, som ødelegger familien og seg selv i begjær etter penger, status og suksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer