- Det største og mest intrikate mysterium jeg har laget

Les utdrag fra Jørn Lier Horsts nye bok.

MYSTERIUM: Forfatter Jørn Lier Horst i skrivestua i Stavern. I august kommer Bunnfall, hans sjette William Wisting-roman og hans til nå mest komplekse mysterium. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MYSTERIUM: Forfatter Jørn Lier Horst i skrivestua i Stavern. I august kommer Bunnfall, hans sjette William Wisting-roman og hans til nå mest komplekse mysterium. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Hver lørdag i sommer presenterer Dagbladet utdrag fra høstens mest imøtesette romaner. Utdragene publiseres på Db.no/litteratur mandagen etter.

• Les utdraget fra «Bunnfall» her.

- Fire avrevne venstreføtter driver i land på vestfoldkysten, Jørn Lier Horst? Har du innledet en vendetta overfor de lokale turistmyndighetene med den kommende krimromanen din?

- Nei, tvert i mot egentlig, humrer forfatteren. - Men det er kanskje like greit at badesesongen er på hell når boka kommer i siste del av august.

- «Bunnfall» er den sjette boka om politiførstebetjent William Wisting. Han kommer ned på begge beina denne gangen også?

- Joda. Selv om dette nok er det største og mest intrikate mysteriet som jeg noen gang har laget.

- Du er selv politførstebetjent og etterforskningsleder. Er Wisting ditt alter ego?

- Han er nok det. Han har jo kontor rett bortenfor der jeg sitter, og uten at det må oppfattes som selvskryt, så er han en god rollefigur. Da jeg skulle lage en ny norsk krimhelt, var jeg veldig bevisst på hvordan han skulle være, jeg var så lei av å lese om forfylla etterforskere som våkner om morgenen med tredagersskjegg og whisky på nattbordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer