- Det tøffeste er å være borte fra familien

Denne uka har Dag Erik Pedersen har tatt over stafettpinnen etter tidenes ski-VM.

TILSKUER: Dag Erik Pedersen har dekket ski-VM siden 1997, men måtte forlate landet da VM endelig kom på hjemmebane. Han er vant til lange uker borte fra familien. I høst var han seks uker på Kypros på grunn av innspillingene til «Mesternes Mester». Nå blir han borte i tre uker. Dagbladet møtte han siste dag hjemme med familien. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet.
TILSKUER: Dag Erik Pedersen har dekket ski-VM siden 1997, men måtte forlate landet da VM endelig kom på hjemmebane. Han er vant til lange uker borte fra familien. I høst var han seks uker på Kypros på grunn av innspillingene til «Mesternes Mester». Nå blir han borte i tre uker. Dagbladet møtte han siste dag hjemme med familien. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet.Vis mer

Forrige uke pakket NRK Sportens profilerte programleder snippsekken og la kursen mot Khanty-Mansijsk for å dekke skiskytter-VM. Han blir borte i tre uker. I høst var han hele seks uker på Kypros under innspillingene av «Mesternes mester».
 
Det er tøft for en familiemann som Dag Erik Pedersen. Derfor valgte han å tilbringe de siste timene før avreise med familien i Holmenkollen, slik at de skulle få oppleve det han selv har gjort så mange ganger før - se Marit Bjørgen ta gull.
 
- Ingenting er så magisk som å være på stadion når norske utøvere tar gull på hjemmebane, sier Dag Erik Pedersen til Dagbladet når vi møter ham i Kollen.

Sammen med familien Med på turen fra Helgeroa til VM-stadion er barna Sunniva ( 16 ) og Selma ( 11 ) og kjæresten Ania Veliz (42).

- Det var utrolig at vi fikk anledning tid til å oppleve dette sammen. Det tøffeste med programlederjobben er å være borte fra familien lenge av gangen. Det hadde ikke vært lett for meg å være der jeg er i dag uten familien, sier den populære programlederen og legger til:

«LØRDAGSKONGE»:  Dag Erik Pedersen (t.h) har hatt enorm suksess med «Mesternes Mester». På lørdag er han tilbake med en ny sesong der blant andre Ailo Gaup (med pil og buen) er blant deltakerne. Foto: NRK.
«LØRDAGSKONGE»: Dag Erik Pedersen (t.h) har hatt enorm suksess med «Mesternes Mester». På lørdag er han tilbake med en ny sesong der blant andre Ailo Gaup (med pil og buen) er blant deltakerne. Foto: NRK. Vis mer

- Ania og ungene er også grunnen til at jeg bestemte meg for å bli med på «Mesternes mester».
 
I høst ble det spekulert i om forholdet til Dag Erik Pedersen og kjæresten gjennom 20 år, Ania Veliz var over.
 
- Jeg har valgt å heve meg over alle skriveriene. Familien min og jeg har det fint, det er det viktigste, sier Dag Erik.

Er mer hjemme Mannen som har over 40 sykkelproff-seire i bagasjen, innrømmer at han er blitt mer familiekjær etter hjerteinfarktet som holdt på å ta livet av ham for snart tre somre siden.
 
Han er fortsatt svært glad i å trene, men innser at han ikke alltid får tid til treningsøkta han har planlagt.

- I fjor syklet jeg 6000 km på landveien og det er jeg fornøyd med. Under «Mesternes Mester» trente jeg hver dag og jeg har fortsatt den samme opplevelsen av å sette meg på en blank polert racersykkel som da jeg var proff. Det er jeg glad for.

TAR I MOT IDRETTSHELTENE: Dag Erik Pedersen (t.v) måtte være tilskuer til at NRK-kollegaene holdt i mikrofonen i Kollen. Denne uka er det han som har regien i skiskytter-VM i Russland. Her med Jens Stoltenberg fra OL i Torino. Foto: Lars Hojem Kvam.
TAR I MOT IDRETTSHELTENE: Dag Erik Pedersen (t.v) måtte være tilskuer til at NRK-kollegaene holdt i mikrofonen i Kollen. Denne uka er det han som har regien i skiskytter-VM i Russland. Her med Jens Stoltenberg fra OL i Torino. Foto: Lars Hojem Kvam. Vis mer

Etter infarktet lovet han seg selv å trappe ned på jobbingen. Da hadde han full jobb i NRK ved siden av å holde utallige foredrag. Nå tar han livet mer med ro.
 
- Jeg er blitt god til å lade helt ut når jeg i lengre perioder har helt fri. Jeg nyter å være hjemme og gleder meg alltid til å komme hjem.

Blir «lørdagskonge» På lørdag blir han ikke bare å se i målområdet med skiskytterne i Khanty-Mansijsk. Da tar han også i mot deltakerne i «Mesternes mester» på NRK.
 
- Jeg er så glad i det programmet. Det er så annerledes enn andre realityshow. Det viktigste for oss er å vise fram heltene våre og la tv-seerne bli kjent med dem på en helt ny måte. Vi har med folk som ikke har vært i konkurranser på 30 år. Det er magisk å se at instinktet om å prestere maksimalt er der ennå. At barn leker «Mesternes Mester» i skolegårdene landet rundt i friminuttene, sier litt om hvor bredt vi har truffet, sier Dag Erik.

- Blir det enda en ny runde etter dette?

SAVNER FAMILIEN: Ania Veliz og Dag Erik Pedersen har vært sammen i 20 år. Med hundre reisedøgn i året, går mange tanker til hans kjære. - Jeg gleder meg alltid til å komme hjem. Det er familien jeg savner mest når jeg er ute å reiser. Foto: Stella Pictures.
SAVNER FAMILIEN: Ania Veliz og Dag Erik Pedersen har vært sammen i 20 år. Med hundre reisedøgn i året, går mange tanker til hans kjære. - Jeg gleder meg alltid til å komme hjem. Det er familien jeg savner mest når jeg er ute å reiser. Foto: Stella Pictures. Vis mer

- Jeg er i alle fall klar, jeg er jo alltid den som uansett er forhåndskvalifisert til den store finalen, sier den populære programlederen og ler.