Det tok bare 14 år

Men endelig er «Chrono Trigger» her.

ENDELIG! Det tok bare rundt 14 år, men nå er altså «Chrono Trigger» å finne i norske butikker. Dette mystiske spillet som amerikanske og japanske spillentusiaster har hyllet både opp, ned og litt skrått mot høyre i årevis — med oss her i Europa sittende sjalu på sidelinja.

Klart, noen har sikkert brukt både lovlige og ulovlige metoder for å få spilt klassikeren - men jeg har knapt sett skjermbilder av det. Det eneste jeg har hørt om spillet, som har vært utgitt på både Super Nintendo og PlayStation, har stort kommet fra diverse «Top ten RPGs»-lister som til stadighet dukker opp.

Men med alle årene som har gått, må tusenkronersspørsmålet være: Er det fortsatt liv i dette gamle rollespillet? Og svaret er et rungende ja. Ja, for fasan.

SOM I SÅ MANGE andre rollespill av denne typen er det historien som er det viktigste — og her er det heldigvis en svært god en!

I frykt for å røpe for mye: Et eksperiment slår feil under en festival, og helten Crono blir dratt tilbake i tid til middelalderen. Etter en stund oppdages det at noe ikke er som det skal i både nåtid, fortid og framtid, og et plott om verdens undergang må stanses.

TID ER HOVEDFOKUSET her. Du vil etter hvert kunne hoppe mellom en rekke tidsepoker, og der kommer mye av moroa i spillet. Her møter du alt fra roboter i framtida til dinosaurer i juraperioden.

Det hele starter relativt slapt, men tar seg opp noe så til de grader. Her får du servert hele lapskausen med humor, drama, tidsparadokser og nok plott-tvister til å mate en garvet konspirasjonsteorist i ukevis!

SELVE KAMPENE følger et aktivt tidssystem, ikke ulikt de mange «Final Fantasy»-spillene, der både du og fiendene har en egen måler som fylles over tid og lar deg angripe basert på hvor kjapp karakteren din (og du) er.

1

Det «nye» med spillet er de såkalte Techs-angrepene. Her har hver av hjelperne dine flere forskjellige spesialangrep som kan kombineres med hverandre. Om du har to eller tre i gruppa som kan angripe samtidig, vil et kombinasjonsangrep være svært ødeleggende — og veldig tilfredsstillende!

DET HELE ER forholdsvis standard, men det er såpass lettforståelig og raskt at det ikke gjør noe, og de forskjellige kombinasjonene av 'Techs' gjør at slåssinga sjeldent blir kjedelig.

Lassevis med fete bosskamper, flott musikk og herlig 16-bit retrografikk tramper bare hele herligheten sammen til en pakke enhver som er glad i rollespill bare må få med seg. Et av de beste til konsollen!

Det tok bare 14 år