Reality-sangene:

- Det tok bare seks timer å lage sangen

Flere og flere realitystjerner og influensere gir ut låt. Nå er en av dem nominert til Spellemann.

LÅTBONANZA: Det har vært låtbonanza fra de forskjellige realitystjernene og influenserne det siste året. Nå er fjorårets mest populære sang nominert til Spellemann. Bildemontasje: John T. Pedersen / Dagbladet, TV Norge, TV 2, Thomas Reisæter
LÅTBONANZA: Det har vært låtbonanza fra de forskjellige realitystjernene og influenserne det siste året. Nå er fjorårets mest populære sang nominert til Spellemann. Bildemontasje: John T. Pedersen / Dagbladet, TV Norge, TV 2, Thomas Reisæter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ett år siden den tidligere fotballspilleren Mads Hansen tok Norge med storm med hitlåten «Sommerkroppen». En låt mange fikk et ambivalent forhold til.

Siden den gang har flere og flere reality-kjendiser sluppet sine egne låter, ofte uten tidligere artisterfaring.

Men Hansen er ikke den eneste influenseren som har gitt ut egen låt. Det siste året har vært proppfullt av nye sanger fra enten reality-kjendiser, tv-profiler eller influensere.

«EX ON THE BEACH»: «Ex on the Beach»-deltager Daniel Aakre Pedersen følger barndomsdrømmen og blir artist. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Det nyeste tilskuddet er tidligere «Paradise Hotel»-deltaker og influenser Aleksander Sæterstøl, som har gitt ut låta «Hysj» under artistnavnet «Meso».

Den er nå hørt over 318 000 ganger på Spotify.

Også flere av deltakerne fra realityserien «Ex on The Beach» har benyttet seg av muligheten til å slippe sine egne låter:

Henholdsvis Melina Johnsen med «Bitch, hør her!», Henrik «Henrix» Elvejord Borg med «High On Love», Lloyd Lawrence og Iselin Michelsen fra «Paradise Hotel» med «Beside me», og Adrian Sellevoll med «Ha Meg».

Borg synger imidlertid ikke selv. Det er det tidligere «The Voice»-deltaker Magnus Bokn som gjør.

Også den mye omtalte «Ex on The Beach» Daniel Aakre Pedersen publiserte låten «Hold kjæft» under artistnavnet X Daniel i 2018.

Melina Johnsens «Bitch, hør her!» er den mest spilte av «Ex on the Beach»-stjernenes låter. Johnsen legger ikke skjul på at det er stas.

DEBUTERTE: Melina Johnsen fra «Ex on the Beach» skapte flere overskrifter på grunn av oppførselen sin i reality-serien i fjor. Da hun skulle debuterer som artist med låta «Bitch, hør her» slet hun med å huske teksten. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

- Det er kjempegøy med tanke på at jeg lagde sangen på tull. Det tok bare seks timer, og det var noe jeg gjorde for moro skyld. Jeg er fornøyd og overrasket, men jeg tror ikke musikk er det jeg vil satse på. Jeg har jo ikke verdens beste sangstemme, erkjenner hun.

I mars slipper likevel realitystjerna enda en ny låt.

- Det kommer ny sang, ja. «Influenserne» skal være med meg i studio. Jeg har flere planer på gang, forteller hun til Dagbladet.

Johnsen kan ikke svare på hvor mye penger hun har tjent på låta, ettersom hun enda ikke har fått betalingen. Den skal komme om noen måneder, forteller hun.

Mener han skapte en trend

For mange kan det virke som det var Mads Hansen som satte i gang trenden da han ga ut sin populære sommersang «Sommerkroppen».

- Jeg må få lov til å beklage til det norske folk, jeg skjønte ikke hva jeg satte i gang. At enhver person i offentligheten nå plutselig skal gi ut sang. Det er bare å beklage, for det var ikke intensjonen min, fortalte Hansen til P4 i september i fjor, da han skulle «legge musikk-karrieren på hylla».

Omtrent to måneder seinere var han imidlertid tilbake med en ny sang, nå som både produsent og artist.

Da med julelåta «Juletragedien» sammen Erik Follestad og Linni Meister.

Låta kom kort tid etter at den YouTube-baserte sanggruppa The sPlayers, med tidligere «Paradise Hotel»-deltaker og blogger Isabelle Eriksen i spissen, hadde lansert sin sang «Nå er det jul».

«SOMMERKROPPEN»: Hit-låta «Sommerkroppen» ble svært populær i fjor sommer. Her fra premieren på musikkvideon til låta. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Oslo
«SOMMERKROPPEN»: Hit-låta «Sommerkroppen» ble svært populær i fjor sommer. Her fra premieren på musikkvideon til låta. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Oslo Vis mer

Dette førte til en «strømmekrig» mellom Hansen og Eriksen på sosiale medier, hvor hensikten var å se hvem som kunne hanke inn best lyttertall.

«Juletragedien» stakk av med seieren, og har i skrivende stund blitt hørt nesten ni millioner ganger. «Nå er det jul» har blitt hørt nesten fem millioner ganger, ifølge Spotify sine lister.

Nominert til Spellemann

Forrige uke ble «Sommerkroppen» nominert til Spellemannprisen i kategorien «Årets låt».

Dermed har den igjen blitt aktuell. Det er noe Hansen selv sliter med å forstå.

- Det hadde tatt surrealismen et ytterligere steg dersom jeg nå ender med en Spellemann-statuett hjemme. Sjansen for det er nok tilsvarende ingenting, fortalte Hansen til Dagbladet da nominasjonen ble kjent.

Andre artister som er nominert i samme kategori er blant annet Ina Wroldsen, Kygo, Astrid S, Sondre Justad og Alan Walker.

- I dag har jeg følt meg litt som han nye på skolen. Tidligere i dag skulle vi spise lunsj, og jeg visste ikke hvilket bord jeg kunne sette med ved. «Er det her jazz-bordet, er det urban-bordet, hvor passer jeg inn?» Jeg kjenner jo ingen her, så jeg har følt meg litt som et venneløst utskudd her, sa han, og fortsatte:

- Jeg har jo selvsagt ingenting her å gjøre. På noen som helst måte.

Utkastelse ble til låt

I høst ble det ramaskrik i TV 2 da den tidligere håndballspilleren Frank Løke gjennomførte ett av sine mange stunt i TV 2-programmet «Skal vi danse», der han selv var deltaker.

Iført en såkalt rød «mankini», entret han «Skal vi danse»-parketten og utførte stuntet som i ettertid er blitt omtalt som «sjokkerende» og «usmakelig».

Hendelsen førte til at TV 2 valgte å ta ut Løke av konkurransen etter en helhetsvurdering.

- Både helgens stunt, som vi tok avstand fra, Løkes oppførsel i etterkant og uforutsigbarheten han representerer og tydelig gir uttrykk for, spiller inn i den beslutningen, sa programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, til egen kanal og la til:

- Vi har også et ansvar for dansernes partnere. Frank Løke angrer ikke, og mer enn antyder at han vil fortsette med ulike påfunn, eller å «sjokkere», som han selv sier.

Utkastelsen fra «Skal vi danse» ble til låt fra den kontroversielle reality-kjendisen som sjokkerte gang på gang i 2018.

Låta «ActionFrank» fikk terningkast tre av Dagbladets anmelder, som mente Løkes største styrke var å «gi faen i hva folk tenker om ham».

Løke selv angrer ingen av stuntene han gjennomførte i fjor.

- 2018 var året der Norge oppdaget at jeg fortjente en plass på tv og i rampelyset. Jeg velger å kalle det galskapens år. Hvem vet hva som skjer når jeg faktisk kommer i 40-årskrisa, fortalte han til Dagbladet i desember.

Han slapp også en julesang, «Jul hos ActionFrank», som fikk terningkast én av Dagbladets anmelder.

Toppliste - Realitysanger (Antall ganger hørt på)

 • Mads Hansen, «Sommerkroppen» - 20, 101, 739
 • Erik Follestad og Linni Meister, «Juletragedien» - 8, 976, 932
 • The sPlayers, «Nå er det jul» - 4, 943, 348
 • Melina Johnsen, «Bitch, Hør Her!» - 2, 300, 085
 • Adrian Sellevoll, «Ha Meg» - 2, 237, 470
 • Frank Løke, «Actionfrank» - 2, 038, 362
 • X Daniel, «Hold Kjæft» - 724, 844
 • Adrian Sellevoll, «Avdanket» - 500, 809
 • Frank Løke, «Jul hos ActionFrank» - 414, 445
 • Lloyd Lawrence og Johannes Leonidas, «Ligga med mig» - 397, 647
 • Henrik «Henrix» Elvjord Borg, «High On Love» - 320, 132
 • Aleksander «Meso» Sæterstøl, «Hysj» - 318, 854
 • Lloyd Lawrence og Iselin Michelsen, «Beside Me» - 3, 804

Kilde: Spotify

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer