Ole Paus i smoking

- Det tok meg 71 år, seks måneder og 28 dager å komme inn i en sånn en

Tok på seg penstasen og møtte kongen.

ANDERS JAHRES KULTURPRIS: Ole Paus, Anne Grete Preus og Kari Bremnes mottok Anders Jahres kulturpris i Universitetets aula i Oslo torsdag. Alf Cranner (t.h) mottok Anders Jahres hederspris.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ANDERS JAHRES KULTURPRIS: Ole Paus, Anne Grete Preus og Kari Bremnes mottok Anders Jahres kulturpris i Universitetets aula i Oslo torsdag. Alf Cranner (t.h) mottok Anders Jahres hederspris. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Ole Paus mottok torsdag kveld Anders Jahres Kulturpris for 2018.

Med kong Harald til stede fikk artistene prisen i Universitetets aula i Oslo. Den snart 82 år gamle visesangeren og pioneren Alf Cranner fikk utdelt en Anders Jahres ærespris, noe som bare har skjedd én gang tidligere i prisens 29-årige historie.

- Fikk alle til å le

Universitetets aula var fylt til randen av venner, bransjefolk og representanter for Norges største kulturpris. Kongen var også til stede, og gratulerte personlig de fire vinnerne etter den to timer lange, høytidelige, men også muntre og musikalske seansen.

Prisvinnerne var med på å meisle ut den norske visesjangeren på 60- og 70-tallet.

- Vi var inspirert fra Amerika, den gang det kom noe godt derfra, sa Ole Paus, og salen lo godt av hans stikk til president Trump.S

Hver og enkelt av de fire mottakerne av prisen fikk en tale: en gjennomgang av karrieren og hva de har betydd - ikke bare for den enkelte av oss, men for hele nasjonen.

Deretter kom de opp, én etter én, og mottok prisen, en håndfast statuett av Nils Aas og en solid pengesum: de tre «ungdommene» mottok hver 500.000 kroner, mens «senior» Cranners hederspris utgjorde 250.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer