Det trengs mer enn levende mennesker på scenen for å gjøre litteratur til liv

Når bøker blir teater.

FORTOLKER: Teatret tolker stadig forfattere, og i «Alt jeg ikke husker» er til og med en av rollefigurene en fortolkende forfatter, spilt av Hans Petter Nilsen. På gulvet ligger Vetle Bergan som Samuel. Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde, Trøndelag Teater
FORTOLKER: Teatret tolker stadig forfattere, og i «Alt jeg ikke husker» er til og med en av rollefigurene en fortolkende forfatter, spilt av Hans Petter Nilsen. På gulvet ligger Vetle Bergan som Samuel. Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde, Trøndelag Teater Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Tilsynelatende er det en lettvint løsning: En kjent og kanskje til og med elsket historie får plass på teaterscenen. Sannsynligvis finnes allerede nøkkelscener. Språket er allerede flytende og godt. Skikkelsene har personlighet. Stoffet er utprøvd og har vist seg å ha verdi. Der finnes et publikum som har lest og som har likt det de har lest, og teatersjefen kan være nokså sikker på at folk kommer.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer