- Det U2 selger på en uke, solgte Metallica på én dag

Ny norsk rekord!

(Dagbladet.no): Nordmenn elsker Metallica.

Nå melder FaroJournalen om salgsrekord for «Death Magnetic» på Platekompaniet første dagen albumet var i salg.

- Voldsomt

Produktsjef Morten Lund forteller om ville tilstander i Platekompaniets butikker fredag.

- Vi visste på forhånd at det skulle selge mye, men en sånn voldsom mobilisering av kunder har jeg ikke sett før, sier han til Dagbladet.no.

Mye av grunnen til suksessen er at Metallica selger godt over hele landet, mens enkelte andre storutgivelser har en tendens til å selge langt mer i de store byene sammenliknet med tettstedene.

- Det U2 selger på en uke, solgte Metallica på én dag. Det var til og med slik at leverandøren fikk litt problemer i forhold til levering av varer, sier Lund.

Til topps

HAR FORTSATT FANS: Metallicas nye skive førte til rekordinteresse hos Platekompaniet. Plata går til topps på VG-lista i morgen. Foto: SCANPIX/AFP
HAR FORTSATT FANS: Metallicas nye skive førte til rekordinteresse hos Platekompaniet. Plata går til topps på VG-lista i morgen. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

Plateselskapet Universal har tidligere fortalt til FaroJournalen at de sendte ut 35 000 eksemplarer ut til butikk før helgen.

Lund regner med å selge totalt mellom 60 000 og 70 000 eksemplarer av «Death Magnetic».

Også over store deler av verden har Metallicas siste solgt svært godt. Til og med på britiske hitlister gikk skiva til topps, foran den hjemlige storhypen Glasvegas.

Plata fikk for øvrig terningkast fire av Dagbladets anmelder Torgrim Øyre.

- Det U2 selger på en uke, solgte Metallica på én dag