Du leser nå Dagbladet Pluss

Det uintelligente, arrogante England

Forfatter Dag Solstad river i filler sitt elskede Englands spillestil og fotballfilosofi i dette utdraget fra boka «VM i fotball 2014».

(Dagbladet): England- Italia 1- 2, i Manaus, i hjertet av Amazonas. Hetere kan det ikke bli. Men det så vi ikke på TV, det er alltid forbausende å se tropiske landskap på TV, det virker så normalt, som tempererte idyller.

Kampen kunne ha vært spilt på forhånd utfra stereotypene «Italia»- «England» «1- 0». Altså ikke 2- 1 som det ble, men det avviket krever egentlig ingen forklaring. Det slue Italia mot det England som aldri har lært noen ting.

Det nøkterne og kyniske Italia mot det England som jeg nå må innrømme spiller rett og slett uintelligent fotball. Det England som fra tidenes morgen, i mellomkrigstida og enda før det, lanserte den arrogante engelske stereotypen i fotballens verden, aristokratene som hadde gitt fotballen som en nådig gave til resten av verden, men som for øvrig helst ikke ville spille landskamp mot noen av disse nasjonene, men som man gjerne, en sjelden gang kunne ha fornøyelse av å invitere, de beste av alle disse utlendingene, de elleve utvalgte, fra alle nasjoner til en kamp på de britiske øer hvor England kunne møte dette utvalgte laget av det beste resten av verden hadde å by på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.