- Det var Bieber som krevde å ha jentene helt inntil scenen

Arrangør og vaktselskap forstår ingenting av Biebers dramatiske exit. De hevder det var Bieber selv som insisterte på å ha fans helt inntil scenekanten.

(Dagbladet): Jurist Morten Andreassen har bred erfaring fra konsertbransjen. Han slår fredag ring rundt Justin Bieber etter popstjerna på famøst vis spaserte av scenen i Oslo torsdag kveld etter å bare ha framført én låt. 

Bieber mente fansen framfor scenen var for brysomme, og hevdet vannet de sølte på scenen var farlig. Andreassen er enig med popikonet.

«I en situasjon hvor et helt kvartal blir sperret av, og et kontorbygg blir tømt av sikkerhetsmessige årsaker, så er det noen som burde få seriøs kjeft for at de ikke hadde en plan for en kopp vann på scenen. Jeg er helt sikker på at den personen ikke heter Justin Bieber» skriver Andreassen på Facebook. 

Fansen som sto framfor scenen har blitt gjenstand for enorm netthets etter Bieber avbrøt konserten, noe Thomas og Harald fra «Senkveld» fredag tok skarp avstand fra.

  - Biebers eget ønske Andreassen presiserer at vann på scenen kan være veldig farlig, og undrer seg derfor over hvorfor arrangørene ikke sørget for å tørke bort vannsølet fra fansen på første rad.

Bieber måtte selv ned på alle fire for å ta bort vannet.

«Jeg har sett scenearbeidere stupe inn på scenen, med livet som innsats, for å redde arbeidsplassen til selv de dårligste kjellerpunkeband», skriver Andreassen videre.

Andreassen ønsket ikke å kommentere saken utover sitt Facebook-innlegg. Han møter likevel liten støtte fra arrangør og vaktselskap, som insisterer på at sikkerheten på Chateau Neuf var mer enn god nok. 

Både arrangør og sikkerhetsselskap hevder til Dagbladet at det var Justin Bieber selv som insisterte på å ha fansen kliss opptil scenekanten. 

Les også: Biebers plateselskap ber Norge om unnskyldning

- Ikke jentenes feil - Det var artisten og hans management som ville ha disse jentene helt opp til scenen. Vi ønsker helst ikke å ha noen så nærme scenen i det hele tatt, men tar hensyn til oppdragsgiver så langt det lar seg gjøre. Denne situasjonen er definitivt ikke jentenes feil, slår Kalle Fostervoll fast.

- Dere kunne sagt nei til Biebers ønsker?

- Vi setter ned foten når det er bekymring for publikums trygghet. Det var det ikke ved dette tilfellet. Det sto flust med sikkerhetsvakter rundt denne gruppa med jenter som Biebers management ønsket å ha helt foran ved scenen, fortsetter Fostervoll. 

Pro Sec hadde ansvaret for sikkerheten rundt gårsdagens konsert. Sikkerhetsleder Henning Kristiansen sier det samme som arrangør Chateau Neuf - det var Biebers egne folk som ønsket å ha jentene helt inntil scenekanten. 

SKEPTISK TIL SIKKERHET: Geena Hvidsteen reagerte på den korte avstanden mellom publikum og Bieber. Foto: Privat
SKEPTISK TIL SIKKERHET: Geena Hvidsteen reagerte på den korte avstanden mellom publikum og Bieber. Foto: Privat Vis mer

- Ja, det har vært et ønske fra managementet hele tida. Derfor hevet vi scenen slik at det ikke skulle være fare for sikkerheten til jentene eller artisten. Bak disse jentene satt vi også opp en barrikade for å hindre at flere fra publikum skulle stå foran scenen. Den fjerna Biebers management. Konserten var på ingen måte uansvarlig, vi hadde vakter 30 centimeter bak jentene som Bieber klaget på, sier Kristiansen. 

- Burde vært et gjerde Geena Hvidsteen var på konserten og reagerte på at det ikke var gjerde framfor superstjerna.

- Når hendelsen skjedde grep ikke sikkerhetsvaktene inn, og Justin så ut til å bli usikker og stresset over situasjonen, sier Geena Hvidsten som sto helt inntil scenen under opptreden i går kveld. 

Hun reagerte ikke negativt på sikkerhetsopplegget innendørs, men synes Universal virket lite forberedt på hvor sterkt fansen kan påvirke ham. 

- Det skulle ideelt ha vært en sperre mellom oss og ham. Mulig Universal var forberedt på en liknende situasjon, men de virket handlingslammet når det skjedde. Det tok også svært lang tid før vi fikk informasjon om hva som hadde skjedd etter at han forlot scenen.  

Forstår Bieber Gjermund Moastuen i Universal Norge kan verken bekrefte eller avkrefte at det var Bieber selv som insisterte på å ha fansen som «ødela» konserten helt foran scenen. Men han har full forståelse for at popikonet ikke kunne tolerere vannsøl.

- Med det danseopplegget Bieber har, med åtte dansere på scenen i går, så tenker han selvfølgelig på sin egen og resten og crewets sikkerhet, og jeg kan veldig godt forstå at Bieber ville ha bort vannet fra scenen.  

- Hvem sin jobb var det å tørke det bort?  

- Det er vanskelig å si i og med at det var en TV-produksjon, men det var i alle fall ikke Justin Bieber sin, avslutter Moastuen.