- Det var bra TV

- Jeg satt i sofaen og lo. Det var bra tv, sier Kurt Nilsen om «World Idol»-finalen, der han og de andre deltakerne ble skjelt ut etter noter.

Idol-Kurt fikk høre fra dommerne i «World Idol» at han var stygg og liknet på en hobbit. Men han bryr seg ikke, og er en av favorittene til å vinne hele avstemningen.

Nesten én million nordmenn satt mer eller mindre vantro og så på hvordan dommerne lot Kurt og de andre finalistene få den ene salven etter den andre med negative karakteristikker. Men Kurt selv synes det var helt greit.

- De er betalt for å si mye dritt.

- Og de var flinke til det?

- Ja. Og jeg var fullstendig klar over at det ville være sånn. Men polakken var jo helt på trynet, sier Kurt på god vei inn i passkontrollen på Gardermoen.

Han skal til London for å være med i avstemningsshowet torsdag.

Men den norske «Idol»-vinneren er skeptisk til at den internasjonale finalen utartet til å bli en konkurranse i å si mest mulig stygt om deltakerne.

- Alle prøvde å være som den amerikanske dommeren, sier Kurt, og tenker på Simon Cowell, som har vært «Idol»-dommer både i Storbritannia og USA.

I USA har han fått kallenavnet «Mr. Mean».

- Det er han som sier det på den verste måten, den verst tenkelige måten. Han treffer deg hardt i trynet, sier Kurt.

En hobbit

Under finalen søndag sa Cowell rett ut at han synes Kurt var stygg. Men Kurt er like glad.

- Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Han må si hva han vil. Men hadde han kritisert meg for musikken min, hadde jeg bedt han ta seg en viss tur, sier Kurt.

Men fryktede Cowell likte sangen til Kurt. Det gjorde Australias dommer også, selv om han mente Kurt liknet på en hobbit.

- Hva synes du om å bli kalt en hobbit?

- Det tror jeg var en positiv greie, på mange nettsteder har jeg fått mye gode respons. «Heia Frodo!» og sånt. Det passer bra nå for tida. Og jeg liker «Ringenes herre», sier Kurt.

Kurt var en av dem som fikk minst pepper av de beryktede dommerne.

- Kanskje de bare hatt gått tomme? Jeg var jo helt til slutt.

Amper stemning

Men Kurt synes synd på mange av sine medfinalister som fikk gjennomgå hardt. På bakrommet etter finalen forteller Kurt at stemningen var ganske harmdirrende.

- Tyskeren var forbannet. Han sa at han hadde lyst til å slå inn fjeset på dommeren. Og jeg sa til ham: «Good performance, you are a hell of a dancer.»

- Han har jo vunnet over 20000 påmeldte i Tyskland, tross alt.

- Tror du deltakerne tok kommentarene innover seg?

- Klart det er følelser der. Du synger for mange mennesker. Det skal litt til for at det ikke skal gå inn på deg. Jeg synes den verste kommentaren var fra den polske dommeren. Han sa at nederlenderen ikke hadde sjans i helvete til å vinne denne konkurransen. At han ikke eide talent, sier Kurt.

Tror ikke på seier

- Tenker du mye på avstemningen?

- Nei, nå tenker jeg på at jeg skal kjøpe tax-free. Hva skal jeg ha meg herfra nå? mumler Kurt.

Han er helt overbevist om at han ikke kommer til å vinne avstemningen 1. nyttårsdag.

- Men du er jo en slags favoritt. Hva skjer hvis du vinner?

- He-he. Jeg tror jeg vil feire, ja. Og ikke med måte heller.

b> GJORDE JOBBEN: Kurt Nilsen fikk mye ros for framføringen av U2s «Beautiful Day», men ble skjelt ut for utseendet i «World Idol»-showet som ble sendt i opptak søndag. 1. nyttårsdag avgjøres det hvem som vinner.