- Det var deilig å få lov til å drikke, røyke og skrike til damene

Se Bård Ylvisåker som mannssjåvinist i ny sketsj. - Jeg sugde og sugde. Kjeften min var helt ødelagt i to dager etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveldens episode av humortalkshowet «I kveld med Ylvis» har Bård og Vegard Ylvisåker latt seg inspirere av den populære tv-seiren «Mad Men», når de har laget en trailer til sin helt egen tv-serie, «The Sixties».

Det er Bård som innehar hovedrollen som den røykende, whiskydrikkende og dameglade John Nixonson.

Og det er nettopp slike 60-talls-effekter som er det aller viktigste i Ylvis-duoens tv-serie.

- Vi synes det er morsomt at folk er så opptatt av retroserier for tida, og i noen av disse seriene er estetikken vel så viktig som manuset. Vi syntes det var gøy å lage en serie som legger veldig vekt på estetikken, forklarer Bård Ylvisåker til Dagbladet.

Vil lage en hel serie Det skal nemlig ikke være mulig å glemme at serien tar for seg - nettopp 60-tallet.

- Det var vanskelig å bestemme hvor mye humor vi skulle legge i det. For oss som er grunne komikere med dårlige skuespillerevner er det veldig gøy å få lov til å «touche» borti dete, og vi som er vant med humor, hadde jo egentlig lyst til å rendyrke dramatikken og spille inn scenene helt alvorlig.

JOHN NIXONSON: Bård Ylvisåker innrømmer at han syntes det var deilig å få lov til å drikke, røyke og skrike til damene i sketsjen der han spilte John Nixonson i traileren til «The Sixties». Foto: TVNorge
JOHN NIXONSON: Bård Ylvisåker innrømmer at han syntes det var deilig å få lov til å drikke, røyke og skrike til damene i sketsjen der han spilte John Nixonson i traileren til «The Sixties». Foto: TVNorge Vis mer

- Men vi måtte spille tøysete med vilje for å få fram poenget.

- Kommer det oppfølgere til denne sketsjen?

- Vi får se på responsen. Er den god nok, da lager vi lett en hel serie, lover Bård.

- Og hvor god må responsen være da?

- Da må den være ellevill. Jeg har ingen målbar enhet, men jeg håper folk vil kose seg med den.

- Digg å drømme seg tilbake til en skammelig tid Selv om Bård Ylvisåker innrømmer at han ser «pinlig lite på tv», har han fått med seg noen episoder av «Mad Men».

GJENNOMFØRT: Estetikken er viktigere enn manuset i Ylvis-brødrenes tv-serie «The Sixties», som foreløpig bare er en trailer. Foto: TVNorge
GJENNOMFØRT: Estetikken er viktigere enn manuset i Ylvis-brødrenes tv-serie «The Sixties», som foreløpig bare er en trailer. Foto: TVNorge Vis mer

- Det er deilig å se tilbake på en sånn tid. Det er deilig å se på ting som ikke er greit, som en mann som bare prioriterer seg selv og er skikkelig mannssjåvinistisk. Det er digg å se på det og å drømme seg tilbake til en skammelig tid.

Derfor hadde han ingen problemer med å spille Nixonson i Ylvis-sketsjen til «The Sixties».

- Det var deilig å få lov til å drikke, røyke og skrike til damene.

- Jeg sugde og sugde For i sketsjen gjør Bård Ylvisåkers rollefigur nettopp det. Men til Dagbladet avslører han at sigarettene ikke var ekte vare.

- Jeg er jo ikke så flink til å røyke sånn til daglig, så vi kjøpte inn urterøyk til sketsjen. Problemet med en sånn er at det ryker veldig lite av den, så jeg måtte jo pumpe på den hele tiden. Jeg sugde og jeg sugde. Så kjeften min var helt ødelagt i to dager etterpå.

Med seg i trailersketsjen har Ylvis-brødrene også skuespiller Victoria Winge, kjent fra filmer som «Fritt Vilt» og «Max Manus».

60-TALLS-DAME: Victoria Winge spiller Nixonsons kone i sketsjen. Foto: TVNorge
60-TALLS-DAME: Victoria Winge spiller Nixonsons kone i sketsjen. Foto: TVNorge Vis mer

- Regissøren vår var helt klar på at det ikke var mange andre enn henne som kunne gjennomføre en slik troverdig, amerikansk 60-tallskarakter. Det er noe som skjer i linsen når hun kommer gående inn foran kameraet. Det var helt fantastisk. Også er hun veldig kul å jobbe med.

- Kan du trekke noen paralleller mellom deg som privatperson og rollefiguren din i sketsjen?

- Det vet jeg ikke om jeg skal svare alvorlig eller tøysete på. Eller om jeg skal svare i det hele tatt. Men en kan vel alltid trekke paralleller mellom noe. Det er deilig å skrike, men jeg er ikke så flink til å slå kona mi, drikke og røyke. Men det er vel kanskje like bra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer