Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det var egentlig en låt om menn, kvinner og sex. Så smalt det i Paris

Har fått «hele» Rockefeller til å synge med på refrenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2005 holdt bandet Klovner i Kamp avskjedskonsert på Sentrum Scene. Nå er gutta tilbake igjen.

For første gang lager de musikk bare for gøy.

- Fordi det er gøy - Nå er Klovner den hobbyen vi alltid har drømt om, sier Thomas «Fingern» Gullestad.

Gutta har nå laget eget plateselskap og styrer hele sjappa selv. Ved siden av Klovner i Kamp, har alle fire andre jobber.

- Vi gjør dette fordi det er gøy. Det står ikke lenger og faller på en spillejobb for å kunne betale husleia, sier Esben «Dansken» Selvig.

Kjærlighetsparaply Nå slipper bandet tre låter. Alle handler om kjærlighet, men det er helt tilfeldig. Resultatet kaller det en kjærlighetstrilogi.

- Det var først da vi skulle gi ut musikken vi innså at vi hadde laget tre låter om kjærlighet, sier Aslak «Alis» Hartberg, og fortsetter:   

- De handler om kjærlighet til din elskede, kjærlighet til venner, og kjærlighet til livet, frihet og musikken.  

Endret låta etter terror På fredag slipper de låta «Ja, vi elsker». Dette var egentlig en låt om menn, kvinner og sex. Men så smalt det i Paris.

• Se videoen øverst i saken.

- Finger'n spilte inn en skisse for oss og det liknet på slike mann og kvinne-låter som vi har laget før. Vi hadde skrevet en glimrende pule-låt. Men etter terroren i Paris fant vi ut at vi måtte skrive den om. Den måtte handle om alt vi elsker, fra de små, banale ting i hverdagen, til frihet og demokrati, sier Selvig.

Hele låta, utenom refrenget ble kasta. Og neste gang gutta spilte på Rockefeller, fikk de hele publikum ti å synge med på et opptak som i dag er låtens refreng.

- Da det smalt i Paris tenkte vi umiddelbart på Rockefeller. Jeg tenker at det er litt samme type sted som Bataclan, samme stemning. Og nå hadde vi plutselig 1500 korister som sang av full hals på låta. Det var sterkt, sier Hartberg.