– Det var ekte kjærlighet. Det respekterer man.

Forholdet mellom Einar Førde og Gunn Vigdis Olsen-Hagen var ekte kjærlighet som stortingsmiljøet respekterte. Det sier tidligere stortingspresident Jo Benkow til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Benkow kjente både Førde og Olsen-Hagen godt. Som stortingspresident holdt han minnetalen over Olsen-Hagen i hennes begravelse.

– At Einar og Gunn Vigdis Olsen-Hagen hadde et forhold, var noe vi var klar over i Stortingsmiljøet og tok til etterretning. Det ble behandlet som det og respektert, sier Benkow til Dagbladet.

Forholdet mellom de to avdøde Ap-politikerne er blitt kjent gjennom boka «Stikk i strid» av Frank Rossavik. Forholdet har i media også blitt omtalt som utroskap fordi Førde disse åra var gift med Brit Fougner.

Ingen affære

– Den slags ting vil jo lett bli utsatt for kritikk hvis det blir sett på som en affære. Men dette var et seriøst kjærlighetsforhold. Derfor respekterte man det i stortingsmiljøet, i alle fall i den delen av miljøet jeg tilhørte, selv om man ikke var glad for at slike forhold vil gå ut over noen. Det var uansett ingen sterk fordømmende reaksjon. Dette var ikke noen form for upassende løssluppenhet. Det var ekte kjærlighet, og den skal man ta på alvor. Det var det også mange av oss som gjorde, sier Benkow til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer