STJERNELAG:  Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen, Espen Eckbo, Linn Skåber, Hege Skøyen og Odd-Magnus «Odda» Williamson skal lage humor-tv på TVNorge i høst, sammen med Knut Lystad, som ikke var til stede under lanseringen i går.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STJERNELAG: Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen, Espen Eckbo, Linn Skåber, Hege Skøyen og Odd-Magnus «Odda» Williamson skal lage humor-tv på TVNorge i høst, sammen med Knut Lystad, som ikke var til stede under lanseringen i går. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Det var en jævla nedtur helt fra starten av

Slik blir TVNorges nye humorsatsing.

(Dagbladet): Sammen med Linn Skåber, Odd-Magnus Williamson, Knut Lystad, Hege Schøyen og Steinjo Grieg Halvorsen, blir Espen Eckbo å se i TVNorges nye humorsatsing «Klovn til kaffen» til høsten.

- Jeg klarte å lokke dem med ved å si at det først og fremst var et samtaleprogram om humorfaget, og at vi skulle utveksle våre erfaringer som fagpersoner. Og det er det. Men i tillegg er det noen aktiviteter som vi må gjennom sier initiativtaker Eckbo til Dagbladet under TVNorges høstlansering.

Overrasket Schøyen «Aktiviteter»-delen kom litt brått på Schøyen, som konsekvent har sagt nei til alt av kjendisrealityserier.

- Det snakket han ikke fullt så høyt om da han ba oss om å være med. Vips, så var det noen små selskapsleker som han hadde underkommunisert litt, sier hun og ler.

Men det er ikke slik at hun angrer på å ha takket ja. Schøyen trives godt i konseptet og blant sine fem kolleger.

- Det er gøy å få prate fag, og dele erfaringer vi har felles. Jeg tror også at det kan være gøy for seerne å høre om hvordan vi jobber, sier Schøyen.

- Gruer seg Programmet har allerede blitt sammenliknet med «Hver gang vi møtes», og det er ikke uten grunn.

- Det er et sånt konsept, bare uten de gode låtene, mener Schøyen.

- Men det er litt mer frykt i lufta her enn på «Hver gang vi møtes». Man gruer seg mer enn man gleder seg til det som kommer, sier Eckbo.

Også her rettes søkelyset mot én etter én, som får ansvaret for å legge opp dagen, og samtidig være i sentrum av samtalen.

Men det er ikke slik at alle skal gjøre sin versjon av de andre komikernes karakterer eller sketsjer. Der er det bare taperen av hver episodes konkurranse som må.

- Vi må gjøre det litt tv-vennlig og stille opp i noen konkurransepregede aktiviteter underveis. Vi kårer ingen vinner, men en taper. For noe av det verste en komiker vet, er å måtte underholde andre komikere. Og det må taperen gjøre, med noe fra repertoaret til én av de andre, sier Eckbo.

- Nedtur Til tross for at de i hver episode kårer en taper, har gjengen på seks funnet tonen.

- Jeg syntes det var så utrolig hyggelig da Espen spurte om jeg ville være med, for jeg har alltid vært så innmari fan av Espen. Men jeg ble skuffa da det viste seg å være Espen Eckbo, for jeg trodde det var Espen Thoresen, sier Odda, og legger til:

- Så det var en jævla nedtur helt fra starten av. Men da jeg hørte at Steinjo, Linn, Hege og Knut skulle være med, var det en opptur igjen, det var drithyggelig.

GÅR LIVE: «I kveld med Ylvis»-gjengen bestående av Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold, Bård og Vegard Ylvisåker sender programmet sitt direkte én gang i uka til høsten.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GÅR LIVE: «I kveld med Ylvis»-gjengen bestående av Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold, Bård og Vegard Ylvisåker sender programmet sitt direkte én gang i uka til høsten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

«Takk for den», sier Eckbo, ler, og legger til:

- Det er gøy at vi er en såpass sammensatt gjeng. Vi har legender som Knut Lystad og hege Schøyen. Jeg husker at jeg ikke engang var kjønnsmoden da jeg så på «Blikkboks» og «Midt i smørøyet».

- Ja, samme her, å få møte Odda var sånn: «Åh, herregud, nå før jeg møte ham». Sånne ting opplever vi alle, sier Linn Skåber.

Valen tilbake Blant andre nyheter på TVNorge til høsten, er Kristian Valens humorprogram «Kanal Valen». I kjent stil, skal han parodiere andre kjendiser, som dronning Sonja, Leo Ajkic og kaffekongen Herman Friele.

Denne gang skal han også utenfor Norges landegrenser, og drysse internasjonalt stjernestøv over serien.

- Vi har faktisk laget til et studio i huset mitt i Los Angeles. Noen av gjestene som kommer har jeg truffet via private arrangementer, de har vært i huset før og gjort «galne» ting der før. Så får vi se hva vi bruker av det, sier en hemmelighetsfull Valen, som ikke vil røpe navn før alt er i boks.

Ylvis-brødrene og deres to «sidekicks», Calle Hellevang-Larsen og Magnus Devold, blir å se på TVNorge også til høsten.

Nå trapper de ned fra to sendinger i uka til én, men skal til gjengjeld gå live hver eneste uke.

- Jo, det er skummelt. Men det gir det en ekstra nerve. Vi kommer til å være mer nervøse, men på en sunn måte, forteller kvartetten.

COMEBACK: Etter en tur innom NRK, er Kristian Valen tilbake på TVNorge, denne gang med «Kanal Valen».  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
COMEBACK: Etter en tur innom NRK, er Kristian Valen tilbake på TVNorge, denne gang med «Kanal Valen». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer